...tilbage til månedsoversigten
AUGUST 2000onsdag 30. august 2000
AFBUD FRA MICHAEL BRUUN

Michael Bruun har meldt afbud til firenationersturneringen i Spanien i weekenden. Han er heller ikke med til fællestræningen i disse dage. En skade har her i opstartsfasen holdt Bruun på bænken. HHH


søndag 27. august 2000
U-HOLDETS STORHED OG FALD

Det danske ungdomslandshold med Kurt Nielsen som træner og Jesper Ahle, Jesper Nøddesbo, Jacob Troustrup og Christian Lynggaard som profiler startede EM forrygende. Sejre og flot spil i de fem indledende kampe, ofte med Ahle og Nøddesbo som topscorere. To meget lovende forsvars- og stregspillere. I semifinalen knækkede holdet mod Hviderusland; et uventet nederlag på 33-28 uden den store Tvis-dominans.

I bronzekampen var gejsten væk, og holdet tabte 30-22 til Spanien, der ellers blev besejret i indledende runde. EM-finalen blev vundet af Jugoslavien med 34-29 over Hviderusland, mens Danmarks fjerdeplads opfyldte målet om kvalifikation til ungdoms-VM. Det store slutmål for det talentfulde hold. HHH


mandag 21.august 2000
1. OG 3. PLADS VED KFUM-MESTERSKABET

Ligesom sidste år blev der før sæsonstart spillet forbundsmesterskab i Skjern. Team Tvis Holstebros piger strøg helt til tops med sejre over Horne, Skjern og Bording KFUM. Karina Jensen gav den gas for holdet og bliver givet sæsonens store profil. Guldet gav en gevinst på 15.000 kr.

Herreholdet viste også lovende takter med indledende sejr på 30-22 over Bjerringbro FH og et knebent nederlag til Ålborg HSH på 22-21. Kampen om tredjepaldsen blev vundet sikkert, 31-21, over Århus HK.

Disse resultater er opløftende, når man tager i betragtning, at holdet måtte undvære Jesper Ahle, Jesper Nøddesbo og Jacob Thoustrup, der alle er til U-EM i Grækenland sammen med træner Kurt Nielsen. Desuden manglede Kenny Mikkelsen, Michael Bruun og Sigdur Pordarsson.

Til gengæld fik Kristian Pilgaard og Peter Melvej comeback for Team Tvis Holstebro. Den gamle storskytte Peter melvej, der tidligere førte sig frem i Tvis KFUM-trøjen  bl.a. i den første sæson i 1. division, 1993/94, er efter et par sæsoner på HH90s 2. divisionshold klar til igen at bide skeer med den danske håndboldelite.

Ålborg blev forbundsmester og TTHs bronzeplads gav 4.000 kr. HHH

tirsdag 29. august 2000
MICHAEL BRUUN IGEN UDTAGET

Team Tvis Holstebro-målmand Michael Bruun er stadig med i Torben Winthers trup. Han er udtaget til den forestående firenationersturnering i Spanien. Vi ønsker Michael og resten af holdet held og lykke. HHH


søndag 27. august 2000
ENDELIG KICK OFF OG SUPPORTERMØDE

Nu er den længe ventede turneringsstart ved at nærme sig. Damerne i 1. division spiller første hjemmekamp den 17/9 mod Bording KFUM, mens ligaherrerne indleder på Vest den 23/9 kl. 15.00 mod FIF.

I den forbindelse holdes der opstartsmøde for den ny fælles fanklub for Team Tvis Holstebro. Vi mødes den 23/9 kl. 13.00 på Vest, hvor der er forfriskninger og fremvisning af det nye merchandise. Vi skal også vælge bestyrelsesmedlemmer og et navn til fanklubben.

Alle TTH-supportere er meget velkomne til dette møde. Lad os give den gas fra første fløjt. HHH


tirsdag 15. august 2000
STATUS FØR DEN NYE SÆSON

Den nye sæson med det nye fællesskab Team Tvis Holstebro byder på en del udskiftninger i forhold til slutspilsholdet fra sidste sæson.

Michal Rasmussen og Morten B. Hansen holder en forhåbentlig midlertidig pause fra håndbolden, Arthur Lipka fik ikke kontrakten forlænget og Christian Cederholm er nu spillende træner i danmarksserieklubben Mejdal GIK. Desuden er målmand Christian Lynggaard flyttet til København for at være garder, mens Thomas Jessen nu spiller i Skive FH.

Dette synes at være en alvorlig åreladning, men på de fleste pladsen er der fundet gode afløsere og endda forstærkninger. Islændingen Sigurdur Pordarson er ny højre back og Tom Jensen ny målmand, mens ungdomslandsholdsspillerne Jesper Ahle, Jacob Thoustrup og Jesper Nøddesbo, der slog igennem i sidste sæson, synes klar til at tage udfordringen op.

Fra ynglingerækken kommer også sidste sæsons overraskelse venstrefløjen Kristian Pilgaard og den lynhurtige højrefløj, Dennis Kierkegaard. Den elegante centerspiller på ungdomslandsholdet Kenny Mikkelsen er desværre skulderskadet, og bliver hverken klar til U-VM fra den 18. til den 24. august eller til sæsonstarten i slutningen af september.

Sæsonen 2000/01 dufter af generationsskifte og en ny æra for håndbolden i Tvis og Holstebro. Målet for en sæson, der synes ganske jævnbyrdig, må være en stabil placering i den bedste 2/3. Dette bliver en sæson, hvor de unge med hjælp fra de rutinerede kræfter (anfører John Mikkelsen & co.) skal have hår på brystet. HHH