torsdag 25. maj 2000
BRUUN FOR ALVOR IND I VARMEN

Efter at have deltaget i landsholdets træningslejr i denne uge får Michael Bruun nu også mulighed for at øge antallet af landskampe.

Den ene kamp mod Sverige vil blive suppleret med flere i weekendens firenationersturnering i Belgien og måske i EM-kvalifikationskampene mod Jugoslavien den 3. og 10. juni.

Michaels chance skyldes ud over godt spil, at Søren Haagen og Kasper Hvidt har meldt afbud. Målmændene i Belgien bliver, ud over TTH-målmanden, Kristian Asmussen fra Team Helsinge og Sune Agerschou fra GOG. Mod Jugoslavien træder Peter Nørklit til, mens Agerschou glider ud.

God vestenvind til Michael Bruun og resten af landsholdet. HHH

onsdag 17. maj 2000
FIRE PÅ U-LANDSHOLDET

Til en turnering i Spanien og EM-kvalifikationen i Italien i slutningen af maj, er der blevet udtaget i alt 16 spillere til det danske ungdomslandshold. Heraf fire fra Team Tvis Holstebro.

Det drejer sig om de to stregspillere og midterforsvarere Jesper Nøddesbo og Jesper Ahle, playmakeren Kenny Mikkelsen og keeperen Christian Lynggaard. De har alle optrådt på Tvis KFUM ligahold i den netop afsluttede sæson.

Vi ønsker de unge talenter held og lykke i de rødhvide farver. HHH

NY MÅLMAND TIL TTH

Team Tvis Holstebro har skrevet en ét-årig kontrakt med den 28-årige keeper Tom Jensen, der har en fortid i Års HK, Kolding IF og Viborg HK. Vi byder Tom velkommen til bondeholdet. HHH

tirsdag 16. maj 2000
BRUUN IGEN PÅ LANDSHOLDET

Tvis KFUMs succesrige målmand, Michael Bruun, er igen at finde på landsholdet. Han spillede én kamp mod Sverige i efteråret, og nu har Torben Winther sendt bud efter ham til næste uges fællsetræning op til 4-nationersturningen i Belgien.

Bruun afløser Peter Nørklit, der spiller slutspil i Spanien. Nørklit er dog på plads til playoffkampene mod Jugoslavien. Der skal Danmarks fjerdevalg på målmandsposten, Michael Bruun, nok ikke regne med at være med.

Vi ønsker vores sæsonfavorit, Michael, tillykke med udtagelsen. HHH

tirsdag 2. maj 2000
DRAGEN SPYR ILD

Holdfællesskabet mellem Tvis KFUM og HH90 har nu fået styr på meget af det formelle op til næste sæson.

På markedsføringssiden kan vi berette, at logoet for Team Tvis/Holstebro bliver en DRAGE, der er repræsentativ for kommunen (jf. Sct. Jørgen & Dragen) samt udstråler det, vi gerne skal fremmane, nemlig trofasthed og styrke. Logoet er blevet virkeligt flot, og farverne synes også at være ideelle. Hvidt, blåt og rødt skal vi klædes i til næste sæson.

Hjemmebane-spilledragten bliver højst sandsynlig en hvid trøje med en kende rødt og blåt samt blå shorts
og hvide og røde strømper. Tøjsponsoren vil stadig være Umbro.
    På det organisatoriske område kan vi fortælle, at nøgleposterne i THH er ved at være besat. Formand for THH bliver tidligere Tvis KFUM-formand John Gråkjær og forretningsfører (daglig leder) bliver Poul Madsbjerg, der er en rutineret ræv i ledelses-, organisations- og håndboldfaget. Den nuværende forretningsfører og anfører for bondeholdet, John Mikkelsen, fortsætter som sportschef, mens Kurt Nielsen fortsætter som cheftræner.
    Alt i alt tegner fremtiden virkeligt lovende; Vestjyllands håndboldlokomotiv er med overbevisende hånd sat på skinner. Vi glæder os til at se om vi kører mod madaljer og Europa-cup. HHH

mandag 1. maj 2000
TVIS PUSTEDE GOG I NAKKEN

Til tonerne af ”Celebration”– hvor omkvædet fornøjeligt handler om at fejre de gode tider, løb GOG-spillerne ind på Tvis-hjemmebanen i Idrætscenter Vest i Holstebro.

Der havde 1400 energiske Tvis-suppertere omdannet hallen til en kogende heksekedel, der fungerede som indpisker for hjemmeholdet, som kvitterede med underholdende aggressivt spil. Og Tvis udnyttede hjemmebanefordelen og lagde bedst ud med et par hurtige scoringer af John Mikkelsen og Jesper Nøddesbo, der fik held til at slippe gennem Torsten Laens og garvede Niels Kildelunds forsvarsfavne.

Og mens fem ynglinge-håndboldpiger i rød-hvide lårkorte kjoler kæmpede med pompon’erne og for Tvis og opmærksomhed, begyndte GOG stille og roligt at få styr på de indbyrdes aftaler. For Sune Agerschou blev den lille i kampen mod storskydende Dariusz Wieczorek og havde det svært i starten af kampen, hvor forsvaret ikke helt havde fundet sig til rette i den sydende Tvis-hal.

GOG var bagud, efter at Tvis i kampens syvende og niende minut fik tilkendt straffekast, som Dariusz Wieczorek udnyttede sikkert – først mod Sune Agerschou og dernæst Lars Alhage, der kom ind i målet.

Tvis var tændt og havde den medvind, hjemmebanekampe giver. De to hold fulgtes pænt ad i målscoren, hvilket anfører Henrik Gerster efter kampen blankt erkendte.

– Det irriterede mig, at vi aldrig fik sat dem af. Vi var hele tiden foran et - to mål, og så kom de igen op og fik udlignet.

Og det var symptomatisk for kampen. Når GOG kom foran, smuttede Tvis gennem et musehul i fynboernes forsvar, men mod slutningen af 1. halvleg slap opfindsomheden op hos Tvis. Der stod 11-11 i kampens 22. minut, og otte minutter senere kunne GOG gå til pause med en to-målsføring på 15-13. Og Tvis kom aldrig rigtig igen. Det blev dog til reduceringer og en udligning ved 17-17 efter tre Tvis mål i rap, – hvorefter Jacob Larsen måtte indkassere to minutter på bænken efter at have stillet sig mere i vejen, end reglerne tillader.

Men hvor Henrik Gerster og Søren Stryger havde domineret 1. halvleg med henholdsvis fem og fire scoringer, trådte Peter Marxen til med to mål mod slutningen af kampen, da Jacob Larsen fik problemer med sin slidte skulder. Også Sune Agerschou stod især i 2. halvleg solidt i målet.

To minutter før tid sørgede træner Bent Nyegaard for dramatikken ved højlydt brok over, Tvis fik en uretmæssig time out, på et tidspunkt, hvor bolden var sat i spil.

Men et minut før tid sendte Nyegaard Jacob Larsen på banen igen, og den grønlandske landsholdsspiller sendte bolden i nettet bag Tvis-målmand Michael Bruun, og en enkelt Tvis-scoring kunne ikke ændre ved, at GOG var i årets DM-finale.

Udskiftningsbænken eksploderede i en stor jubelscene, GOG-spillerne dansede med armende om hinanden i en stor rundkreds på banen, mens Tvis-spillerne med ludende skuldre og et skuffet udtryk i øjnene luskede ud i omklædningsrummet.

Og det var en glad og tilfreds Bent Nyegaard, der gjorde status efter kampen. – Vores 6-0 forsvar kommer ikke helt på plads. Det var lige før Michael Bruun i Tvis-målet fik knækket kampen for os. I en semifinalekamp som denne er vi storfavoritter. Men Tvis spillede fremragende håndbold i dag. Så vi er jublende lykkelige for at være i finalen, sagde Nyegaard.

GOG møder nu Virum/Sorgenfri i DM-finalen, og Nyegaard spår en hård kamp om årets guld. Fyens Stiftstidende

onsdag 24. maj 2000
ISLÆNDING TIL TTH

Efter at have haft en russer, en færing og flere polakker i truppen ankommer der nu en islænding til Tvis.

Vor mand fra det smukke, eksplosive nord hedder Sigurdur Pordarson. Han er 32 år, 1,93 meter høj og nykåret islandsk mester med Reykjavikklubben Haukar.

Den stærke venstrehåndede islænding skulle som højre back have store kvaliteter i forsvar og angreb, hvor han kommer til at fungere som et supplement til eller en erstatning for Morten B. Hansen, der endnu ikke har afgjort sin håndboldfremtid.

Sigurdur Pordarson bydes velkommen i klubben den 15. juli og kontrakten, der lyder på 1 år, udløber 30. juni 2001.

"De rødhvide Bønder" - Dragens vogtere - ser frem til mødet med den efter sigende humoristiske og bomstærke højre back. HHH

mandag 22. maj 2000
ARTHUR LIPKA STOPPER

Efter tre sæsonen og 72 turneringskampe i Tvis KFUM rejser Arthur Lipka hjem til Polen. Den 35-årige, hårdtskydende venstre back var blandt de mest scorende Tvis-spillere fra 1997 til 1999, mens han i 1999/2000-sæsonen sad en del på bænken efter indkøbet af Dariusz Wiezcorek og Lasse Andersen.

Arthur Lipka gjorde sig dog for alvor bemærket i hjemmekampen mod Viborg (26-22), hvor han fremstod som bolderobrer og lavede syv mål. Også i udekampen mod FIF viste Arthur flaget med syv scoringer

Arthur blev efter skiftet fra Ribe HK i 1997 hurtigt populær hos "De rødhvide Bønder", og vi vil komme til at savne brølet fra Vest: "HVEM KA' – LIPKA!" HHH

SOM PRÆSTEN PRÆDIKEDE...

Efter den sidste finalekamp mellem GOG og Virum er det tid til at se tilbage på sæsonen.

I toppen slog GOG sig igennem. Et fortjent og ganske ventet mesterskab, og den værste konkurrent var naturligvis Virum.

I 1999/2000-sæsonen var disse to hold i særklasse. GOG udviste stærkt forsvarsspil og effektivt kontraspil, mens Virum udmærkede sig ved et flot angrebsspil og store profilers individuelle kunnen – vi husker Klavs Bruun Jørgensen på Vest!

Det fynske kollektiv og Bent Nyegaards hårde disciplin sejrede, hvorved DM-titlen kom hjem til 90'ernes toneangivende klub.

I kølvandet på stjerneholdene lå Viborg HK, der i år fik pænt styr på sammenspillet/-holdet mellem de indkøbte spillere, dog synes de stadig at mangle den sidste vilje og samhørighed til at kunne leve op til de store ambitioner i domkirkebyen.

Tvis KFUM sneg sig med på en flot fjerdeplads – den største positive overraskelse i sæsonen. Især hjemmebanen viste sig som en fæstning for bønderne, der i sæsonen viste en ellers uset grad af stabilitet. I den tætte slutspurt  snød "Pride of the West" slutspilskandidaterne fra Skjern H. og Kolding IF, der begge i de indbyrdes opgør mod Tvis var klart bedst. Sidste års to finalister dummede sig dog for tit mod de svagere hold, og så havde det naturligvis også en stor betydning, at deres trupper blev udsat for vitale skader (Kristian Gjessing, Claus Møller Jacobsen og Patrick Westerholm).

Men lad os ikke forklejne Tvis KFUMs sidste indsats inden TTH bliver en realitet; En velfortjent slutspilsplads, også når man ser på indsatsen mod Virum, 28-24, og GOG, 21-26 og 27-28, i afgørelsens timer.

Som ventet dumpede de, op til sæsonen amputerede hold, fra Esbjerg og Skanderborg ned, og deres hold synes at falde fra hinanden til næste sæson. Dog skal vi bemærke, at Vrold faktisk spillede en frisk og hurtig gang angrebshåndbold, men deres små forsvarsspillere kunne ikke stå distancen.

Af skuffelser må nævnes FIFs og Roars anden sæsonhalvdel. Begge hold mistede gejsten, og med tabet af Lars Jørgensen til Virum og rod i økonomien må Roar Roskilde være en oplagt dumpekandidat til sæste sæson. De kommer til at kæmpe hårdt med Otterup, Ikast og Helsinge om at undgå nedrykining.

De forstærkede hold fra Virum, GOG og måske Kolding, Skjern og Viborg kommer til at kæmpe om guldet igen, mens dragerne fra Team Tvis Holstebro må satse på deres unge talenter og konsolidere sig i rækken, da vi endnu ikke har hørt om forstærkninger udefra; hvilket i og for sig er fornuftigt nok, da pleje af egne talenter er afgørende for det nye holdfællesskab.

Men målet i 1999/2000 var jo også blot overlevelse, men vi fik så meget mere... HHH

ET VÆRDIGT PUNKTUM

Tvis KFUM spillede i semifinalen mod GOG sin sidste kamp på liganiveau, da det jo næste år er Team Tvis/Holstebro, der står på programmet. Og lad det være
sagt med det samme; det blev en flot afslutning, der lover godt for den nye epoke i Vesjysk håndhold.

Kampen var hele vejen igennem meget lige med GOG i téten det meste af tiden. Dog førte Tvis KFUM 13-11 inden GOGerne gav den gas til en pauseføring på 15-
13. Overraskende mange mål i en første halvleg, hvor der blev vist godt angrebsspil i begge ender.

Mens Morten Hansen ikke fik meget ud af det, så viste Lasse Andersen og Dariusz Wieczorek klassen som skytter, og John Mikkelsen styrede spillet flot med flere
geniale frispilninger til Jesper Nøddesbo, der igen spillede en god kamp med sikkerhed i afslutningerne. For bønderne kneb det dog stadig med bredden i spillet. Kim Sandal og Kristian Pilgaard fik ikke meget at arbejde med på fløjene.

Anden halvleg blev en lang kamp for Tvis KFUM for at nå op på og foran GOG. Vi havde chancen midt i halvlegen, men tabte en afgørende overtalssituation med to
mål. Synd for det ellers godt spillende hjemmehold, der fik massiv støtte fra de 1.400 tilskuere, der valgte tophåndbold frem for havearbejde.

I anden halvleg fik Kim "Lange" Laursen comeback på venstrefløjen til højlydt glæde fra publikum. Han kvitterede med en enkelt scoring.

GOG udviste koldblodighed og havde heldet til sidst, så bønderne måtte tage til takke med et ærefuldt nederlag på 27-28.

En værdig afslutning på sæsonen og Tvis KFUMs rødhvide hold, der med 4. pladsen og dette sidste punktum baner vejen for flere triumfer på Vest. Vi glæder os til den nye sæson... HHH

GOG KLAR TIL FINALE MOD VIRUM

Håndboldherrerne fra sydfynske GOG spillede sig søndag eftermiddag til endnu en DM-finale. GOG vandt efter en tæt kamp 28-27 over Tvis KFUM i den anden semifinalekamp i Idrætscenter Vest i Holstebro foran 1400 tilskuere.

Efter en GOG-sejr på 26-21 i det første møde, er GOG klar til finalemødet med Virum, der ligeledes blev klar søndag efter en sejr på 26-25 over Viborg og dermed to vundne semifinalekampe.

Finalen, som bliver et opgør mellem nummer et og to i grundspillet, afgøres ligeledes bedst ud af tre kampe, hvoraf den første spilles søndag den 7. maj i Gudme.

Det blev en jævnbyrdig affære, det entusiastiske publikum i det vestjyske blev vidne til, men med et lille overtag fra GOGs side i anden halvleg, hvor gæsterne takket være en større rutine holdt en tomålsføring det meste af tiden.

GOG måtte igen undvære langtidsskadede Keld Vilhelmsen og den skinnebensskadede Kasper Nielsen og havde derfor som i den første semifinale veteranen Niels Kildelund med i truppen.

Det var dog anfører Henrik Gerster og Søren Stryger, der gik forrest hos fynboerne og blev holdets topscorere med hver syv scoringer.

Kampen startede i et højt tempo, hvor der blev vist flot håndbold fra begge sider. GOG kom bedst fra start med en føring på 3-1, men Tvis fulgte trop og udlignede hurtigt til 3-3.

Herfra tippede stillingen fra side til side med etmålsføringer til begge hold. GOG sluttede dog første halvleg bedst ved at sætte lidt mere tempo på og var foran med 15-13 ved pausen.

De sidste 30 minutter holdt GOG fast og havde umiddelbart styr på kampen på trods af en jævnbyrdig stilling. 23-23 stod det efter godt et kvarter, mens GOG herfra holdt føringen, der hen imod slutningen kom op på tre mål. Hos Tvis blev Dariusz Wieczorek topscorer med otte mål, mens Lasse Andersen stod for seks mål.

Tvis KFUM, der rykkede op i HåndboldLigaen til denne sæson, leverede en flot kamp på trods af nederlaget og kan glæde sig over en succerig håndboldligadebut, men rutinen fra fynboerne, som har været et af halvfemsernes dominerende hold, skinnede igennem da afgørelse skulle falde. B.T.