...tilbage til månedsoversigten
APRIL 2000søndag 30. april 2000
TVIS - GOG 27-28 (13-15)

Målscorere Tvis: Dariusz Wieczorek 8(3), Lasse Andersen 6, Jesper Nøddesbo 5, Morten Hansen 2, John Mikkelsen 2, Kim Sandal 2, Kim Lausen 1, Niels Wittus 1. Desuden Michal Rasmussen, Henrik Jepsen, Kristian Pilgaard og Michael Bruun. Målscorere GOG: Henrik Gerster, Søren Stryger 7(2),  Morten Jensen 5, Torsten Laen 4, Jacob Larsen 2, Peter Marxen 2, Lars Felskov 1. Udvisninger: Tvis 1, GOG 1. Tilskuere: 1.400. Kampens bedste Tvis-spiller: Dariusz Wieczorek. HHH


fredag 28. april 2000
GOG STADIG STORFAVORITTER

Tvis KFUM levnes større chancer end sidst for at overraske – omend det ikke er meget. Dansk Tipstjeneste giver odds 2,70 på Tvissejr, mod odds 3,60 i det første opgør for  en uge siden.

Oddsene på Tvis-GOG-kampen identiske med de odds, der blev sat på den tilsvarende kamp i grundspillet den 20. marts 2000.

Der forlyder ingen meldinger om ændringer i GOGs spillertrup op til kampen på søndag.

1 X 2
47 Viborg - Virum 1,70 7,40 1,90
63 Tvis - GOG 2,70 9,10 1,30

På trods af Klavs Bruun Jørgensens deltagelse, er Viborg favoritter mod Virum/Sorgenfri  i den anden semifinale.

I øvrigt vises begge kampe i Sportssøndag på DR1. Viborg - Virum begynder klokken 14.00 og Tvis - GOG begynder klokken 16.15. TKH


onsdag 26. april 2000
THH'S PIGER I 1. DIVISION

Det lykkedes ikke for HH90s kvinder at kvalificere sig til anden runde af kvalifikationen til håndboldligaen mod Brabrand, da holdet efter 25-25 på hjemmebane tabte 30-28 til Roar Roskilde. Roar Roskilde var ellers sluttet på fjerdepladsen i østkredsen, mens HH90 endte på andenpladsen i vestkredsen.

Meget tydede ellers på en forlængelse af turneringen, da HH90 førte 17-11 ved halvleg og 24-17 med 17 minutter igen. Men man skal aldrig vide sig sikker mod Roar Roskilde (jf. Tvis KFUM - Roar Roskilde i 1994), og med hjælp fra en holstebrosk gummiarm kunne de hvide fra øen glæde sig over sejren, der giver dem en minimal chance for avancement  mod stærke Brabrand IF. HHH


mandag 24. april 2000
PENSIONIST KNÆKKER TVIS

En pensioneret håndboldspiller havde sin del af æren for GOG sikre sejr søndag over Tvis KFUM i den første DM-semifinale i håndbold.

GOG's 26-21 sejr efter 14-9 ved pausen var aldrig i fare, men oprykkernes deltagelse i semifinalerne, er da også en overraskelse i sig selv. Hjemmeholdet brillierede ikke, men der skulle heller ikke mere end en solid præstation til at knække Tvis, der dog ikke skal beskyldes for at have dommerne på deres side.

GOG's træner Bent Nyegaard havde en lille overraskelse til publikum i Gudmehallerne. Niels Kildelund, der stoppede karrieren for to år siden, var fundet frem til at give en hånd med i forsvaret. Kildelund vandt for nylig Danmarksmesterskabet for old boys og fungerede godt i GOG's solide forsvar.

Overraskelsen Tvis KFUM startede uimponeret, godt bakket op af en lille gruppe tilrejsende fans og var foran et par gange. Men så satte hjemmeholdet tempoet op. GOG's Torsten Lahn gjorde det godt som erstatning for den skadede Keld Vilhelmsen på pladsen som playmaker og knap 13 målløse minutter for Tvis betød, at en føring på 3-2 blev vendt til 9-3 til GOG. Fynboerne havde godt fat i Tvis' skytter, der ofte blev tvunget til at skyde over.

Efter Tvis' Michal Rasmussen blev diskvalificeret for en voldsom tackling på GOG's Torsten Laen i midten af første halvleg, var der ikke meget, der tydede på, at GOG ville slippe grebet om kampen. Michal Rasmussens udvisning var hårdt dømt, det lignede ikke mere end blot en to minutters udvisning. Tvis' træner, Kurt Nielsen, var heller ikke just glad for mændene med fløjterne.

– Vi spiller lidt for nervøst og lidt for ubeslutsomt, men hver gang vi kommer op, så kommer der en af de mystiske udvisninger, sagde Kurt Nielsen efter kampen.

En af de gange Tvis var ved at nærme sig, var da Jesper Nøddesbo kom ind på stregen midt i første halvleg. Han kunne med tre hurtige scoringer bringe lidt gejst og vildskab ind i det undertippede jyske mandskab, men tæt på kom Tvis aldrig.

Fynboerne førte med 14-9 ved pausen og lod ikke på noget tidspunkt i anden halvleg Tvis komme tættere på end tre mål. GOG var sikrere i både kontraløb og det opbyggende spil og lod sig ikke kue af jydernes forsvar, der tog hårdt fat.

Semifinalerne spilles bedst af tre kampe, næste søndag tager GOG til Tvis, og så vil GOG's træner, Bent Nyegaard gerne være klar til finalen.

– Det er vores plan at afgøre det her i to kampe. Vi har selvfølgelig ikke vundet endnu, men nu ligger presset på Tvis, der skal vinde, sagde Bent Nyegaard. Ekstra Bladet


søndag 23. april 2000
GOG - TVIS 26-21 (14-9)

Målscorere GOG: Morten Jensen 6(2), Henrik Gerster 5, Torsten Laen 4, Søren Stryger 4(1), Jacob Larsen 3, Lars Felskov 1, Peter Marxen 1, Simon Reich 1, Niels Kildelund 1. Målscorere Tvis: Jesper Nøddesbo 6, Lasse Andersen 4, Morten Hansen 4, Dariusz Wieczorek 4(2), Kim Sandal 2, John Mikkelsen 1. Desuden Michal Rasmussen, Henrik Jepsen, Christian Cederholm, Niels Wittus, Kristian Pilgaard og Michael Bruun. Udvisninger: GOG 2, Tvis 4. Diskvalifikationer: GOG 0, Tvis 1 (Michal Rasmussen).Tilskuere: 1.100. Kampens bedste Tvis-spiller: Jesper Nøddesbo. HHH


søndag 23. april 2000
KRAV OM KÆMPESEJR

Jacob Larsen har klippet gipsen af sin forstuvede tommelfinger og meldt sig klar til dagens DM-semifinalekamp mod Tvis KFUM.

– Det er klart, at vi får en svær kamp, når vi skal spille mod dem på udebane uden Keld (Vilhelmsen, som er ude resten af sæsonen med overrevne ledbånd i knæet, red.).

Tvis har gjort sig fortjent til at blive mellem de fire bedste. De har et meget tacklende forsvar og et par gode angrebsspillere. Når det kører for dem, har de en fem-seks klassespillere, men når det er sagt, så bør det være en overkommelig opgave, vi skal på. Vi skal vinde kæmpestort, så de bliver sat på plads. Fyens Stiftstidende


fredag 21.april 2000
TVIS HAR GODE CHANCER

Selv om Dansk Tipstjeneste med odds 3,60 på Tvissejr ikke levner sensationen mange chancer, er det flere ting der peger i retning af en fuldbyrdelse af successen for sæsonens helt store overraskelse – Tvis KFUM.

Og hvor kunne det være fedt at se Viborg overraske mod Virum/Sorgenfri i den anden semifinale. Hvis ikke Virum/Sorgenfri strammer sig gevaldigt an efter deres pinligt ringe indsats mod Tvis KFUM i grundspillets sidste kamp er der absolut gode muligheder for at Viborg kan nå finalen.

1 X 2
79 GOG - Tvis 1,15 9,75 3,60
89 Virum - Viborg 1,25 9,55 2,90

Efter en særdeles suveræn første halvsæson med maksimalt udbytte på 22 point i 11 kampe er GOG gået mere eller mindre i stå i anden halvdel af grundspillet. Efter 12 sejre i træk er det blevet til fire nederlag i grundspillets sidste ti kampe. Heraf tre nedelag på hjemmebane til henholdsvis Vadum, Kolding og Skjern.

Det betyder at GOG og Tvis KFUM begge har vundet 16 point på hjemmebane i det netop overståede grundspil.

GOG og Tvis KFUM har mødt hinanden otte gange før i landets bedste række med disse deprimerende resultater:

1999/00 DT 18. runde Tvis - GOG 17 - 20
1999/00 DT  5. runde GOG - Tvis 32 - 23
1997/98 DT 13. runde Tvis - GOG 28 - 23
1997/98 DT 1. runde GOG - Tvis 23 - 21
1996/97 DT 14. runde GOG - Tvis 34 - 21
1996/97 DT 4. runde Tvis - GOG 17 - 29
1993/94 DT 21. runde GOG - Tvis 28 - 22
1993/94 DT 10. runde Tvis - GOG 16 - 28

Kampene fordelt på hjemme- og udebane:

K V U T Score P
Hjemmebane 4 1 0 3 078 - 100 2
Udebane 4 0 0 4 087 - 117 0
I alt 8 1 0 7 165 - 217 2

Tvis KFUM har aldrig vundet i Gudme, men hvis man skal tale om et godt tidspunkt at møde GOG i en skæbnesvanger kamp, så er det netop op nu, hvor deres resultater er så svingende.

Og når man ved hvilken energi og sejrsvilje Tvisdrengene har vist i de seneste kampe er det lige før man forventer en Tvissejr på Fyn. Det er nu Tvis KFUM skal vise hvorfor de slutter sæsonen af på toppen af bondehold.dks formbarometer: de tre seneste kampe har Tvis KFUM vundet med sammenlagt 26 mål. TKH


mandag 17. april 2000
ÅRETS TVIS-SPILLER(E)

Michael Bruun og Morten Hansen er begge kåret til Årets Spiller af fanklubben.

Til håndboldafslutningen i Tvis KFUM, der fandt sted på den fortryllende dag, lørdag den 15. april, hædrede fanklubben i samarbejde med bondehold.dk årets ligaspillere i Tvis KFUM.

Med titlen benævnes den spiller, der er blevet kåret som kampens spiller flest gange i sæsonen. Denne ære en tilfaldet Michael Bruun og Morten B. Hansen fem gange hver [se truppen], og de modtog derfor hver et sæt med "De rødhvide Bønder"s hue og halstørklæde samt et gavekort til dejlige øl, så semifinalepladsen kunne fejres behørigt. Vi ønsker de prægtige spillere tillykke. HHH


mandag 17. april 2000
TVIS SNØD DEM ALLE

Lørdag aften var der krydset af i kalenderen til afslutningsfest for håndboldspillerne fra Tvis. Der blev festet. Men afslutningsfesten har de stadig til gode. Med en sejr på 28-24 over Virum tog Tvis KFUM nemlig fusen på alle - inklusiv festkomiteen i klubben. Vestjyderne "stjal" dermed den sidste plads i slutspillet fra Skjern.

Tvis-topscorer Morten Hansen var med otte mål en vigtig brik i Tvis-sejren, men han troede åbenbart ikke rigtig på, at Kolding kunne drille Skjern i slutsekunderne i Kolding-hallen for han stod i omklædningsrummet, da der manglede 18 sekunder af kampen i Kolding. "Der kom heldigvis nogen og hentede mig, så jeg fik slutsekunderne med fra den spændende kamp i Kolding.

Jamen, det var da helt utroligt, men det var vel også på tide, at vi for en gangs skyld var heldige," konstaterer Morten Hansen, mens de ellevilde tilskuere og spillere dansede og jublede af glæde over pladsen i slutspillet.

Spillere, trænere og tilskuerne skulle så grueligt meget igennem. B.T.s medarbejdere i Holstebro og Kolding var forbindelsesledet til halspeakeren, der på den måde sørgede for en direkte transmission fra Kolding.

Tvis-træner Kurt Nielsen var helt oppe at køre efter, at holdet for første gang har spillet sig i slutspillet. "Det var nogle lange sekunder til sidst, og et minut før tid i Kolding troede jeg ikke på det.

For to år siden rykkede vi ud af 1. divison med et måls margin, så det var jo lige ved at gå galt igen. "Vi har haft en meget mærkelig sæson, og vi skal først nu til at begynde at indstille os på slutspillet. Og jeg tror på en god chance mod GOG, selvom de selvfølgelig vil være favoritter," siger Kurt Nielsen.

Tvis-formanden John Gråkjær svedte så det bragede, men der stod også meget på spil. "Det kommer til at betyde en god start for vort samarbejde med Team Tvis Holstebro, og samtidig kan vi vel her i slutspillet score 300.000-400.000 kroner. Og det luner jo alt sammen," fortalte John Gråkjær, inden han trak ind i omklædningsrummet og mere festivitas. B.T.


mandag 17. april 2000
SKJERN BLEV SORTEPER

I omklædningsrummet sad Skjerns spillere med forstenede ansigter. Da var det endnu ikke gået op for træner Anders Dahl-Nielsen, at adgangen til DM-semifinalerne var blevet spillet ud af hænderne på de forsvarende mestre i kampens bogstavelig talt sidste sekund.

Han havde hørt forkert, da slutresultatet fra Holstebro kom i højtaleren. "Nu er jeg chokeret. Sådan er håndbold desværre også," kom det fra Anders Dahl-Nielsen.

Blot 23 sekunder før tid havde Kolding i den hektiske kamp reduceret til 19-20, og så skulle vestjyderne blot holde bolden.

En ellers stærkt spillende Claus Møller Jacobsen tabte den og fik en udvisning med i købet ni sekunder før tid.

Derefter udlignede Kolding to sekunder før tid ved Lasse Boesen - troede hjemmeholdet.

Målet blev annulleret, og der blev lagt to ekstra sekunder til.

I de fire sekunder lykkedes det at spille Bilal Suman fri, så han kunne lobbe den i mål til udligning. 20-20. Og farvel til slutspillet for Skjern.

Koldings nyeste landsholdsspiller Lasse Boesen kom med den helt rigtige vurdering.

"Det blev en kamp med to tabere. Vi smed selv vores chance væk i Helsinge og ødelagde Skjerns med den sene udligning," sagde den 20-årige langskytte. B.T.


fredag 14.april 2000
HØJE ODDS PÅ VIRUM

På trods af at Virum/Sorgenfri, ligaens p.t. mest formstærke hold, har vundet sine seneste fem kampe i Herre Håndboldligaen og i øvrigt sønderbankede Tvis KFUM med 30-20 i efterårets kamp i Virum, er Dansk Tipstjeneste yderst forsigtige med at gøre Virum/Sorgenfri til favoritter i lørdagens kamp. Og i erkendelse af at den eneste spænding, der er tilbage i ligaen ligger i hvem der ender på 4. pladsen er der kun sat odds på de to kampe der har indflydelse herpå:

1 X 2
23 Kolding - Skjern 1,50 9,35 2,10
24 Tvis - Virum 1,85 9,70 1,65

I denne sæson har Virum/Sorgenfri spillet seks kampe i Jylland. Og det er blevet til to nederlag på den konto: i Vadum og i Skanderborg. Og da Vadum og Vrold/Skanderborg begge er hold Tvis KFUM har fået maksimumpoint over, kan man konstatere at kampens udfald på ingen måde er givet på forhånd.

Virum/Sorgenfri og Tvis KFUM har tidligere mødt hinanden syv gange før i landets bedste række:

1999/00 DT 8. runde Virum/Sorgenfri - Tvis 30 - 20
1997/98 DT 22. runde Virum/Sorgenfri - Tvis 25 - 28
1997/98 DT 15. runde Tvis - Virum/Sorgenfri 35 - 28
1996/97 DT 13. runde Tvis - Virum/Sorgenfri 23 - 28
1996/97 DT 3. runde Virum/Sorgenfri - Tvis 37 - 21
1993/94 DT 12. runde Virum/Sorgenfri - Tvis 25 - 24
1993/94 DT 2. runde Tvis - Virum/Sorgenfri 17 - 26

Kampene fordelt på hjemme- og udebane:

K V U T Score P
Hjemmebane 3 1 0 2 075 - 082 2
Udebane 4 1 0 3 093 - 117 2
I alt 7 2 0 5 168 - 199 4

I bondehold.dk's statistikker kan man (blandt meget  andet) læse, at Virum/Sorgenfri kun var vundet seks af sine ti udekampe i denne sæson. Alligevel er det nok til at de kan kalde sig ligaens næstbedste udehold gennem sæsonen. Desuden er de forårets suverænt bedste hold. Med kun to tabte kampe har de vundet fem point mere end det næstbedste hold, Viborg. Dog har Virum spillet en kamp mere en Viborg i forårssæsonen.

Og så skal der ikke skrives mere om den kamp inden den spilles i morgen eftermiddag... TKH


mandag 10. april 2000
VIRUM VIL VINDE

"Vi går efter førstepladsen. Derfor skal vi vinde i Holstebro over Tvis," siger Virum-formand Tom Høeg, der kunne glæde sig over en meget stærkt spillende Kasper Jørgensen og en målfarlig stregspiller Ricky Raaholt i søndagens kamp mod GOG. B.T.


søndag 9. april 2000
GYSER OM 4. PLADSEN

Sidste spillerunde bliver en ægte gyser om 4. pladsen. Alle hold spiller sin sidste kamp i ligaens grundspil på lørdag den 15. april klokken 15.

De tre hold der stadig er med i kampen om 4. pladsen er Kolding, Skjern og Tvis KFUM. Tvis KFUM møder Virum/Sorgenfri hjemme, mens Kolding får besøg af Skjern. Ingen af de tre jyske hold kan afgøre sin placering selv. En Skjernsejr vil betyde, at Tvis KFUM skal vinde med seks mål mere end Skjern. En Koldingsejr eller uafgjort mellem Kolding og Skjern betyder, at Tvis blot skal vinde sin kamp.

Men det bliver sikkert også svært mod velspillende Virum/Sorgenfri, der efter dagens storsejr over GOG pludselig har førstepladsen inden for rækkevidde. Det kræver dog at GOG taber sin sidste kamp mod allerede nedrykkede Vrold/Skanderborg.

Men forhåbentligt ser Virum/Sorgenfri realistisk på sine egne muligheder for at blive danmarksmestre, og derfor vil give bønderne en hjælpende hånd, så Virum/Sorgenfri selv slipper for Kolding eller Skjern i en eventuel finale.

Vi husker sidste spillerunde i 1998, hvor Tvis vandt både hjemme- og udekampen mod Virum/Sorgenfri. Hjemme med hele 35-28 og ude med 28-25. Men alligevel blev Tvis KFUM snydt for slutspillet, da Ajax København overraskende slog Bjerringbro i den spændende sidste spillerunde.

Det har De rødhvide Bønder ikke fortjent igen... HHH/TKH


søndag 9. april 2000
YNGLINGEMESTRE FOR 3. GANG

For 3. gang i træk lykkedes det for den gyldne årgang 1981 at blive danmarksmestre. Årgangen rummer mange talentfulde spillere, blandt andre Kristian Pilgaard og Jesper Ahle, der begge har optrådt på førsteholdet i turneringskampe samt Kenny Mikkelsen, en lovende playmaker, der debutterede i lørdagens kamp mod Team Esbjerg.

Tillykke til drengene, og til træner Henrik Jørgensen, der for cirka fire år siden overtog hvervet efter legendariske Dan Laursen. HHH


torsdag 6. april 2000
BUSTUR TIL ESBJERG

Tvis KFUM arrangerer en bustur til den vitale kamp mod Team Esbjerg på lørdag. Afgang fra Tvis Hallen kl. 13.00, hjemkomst kl. 18.00.

Tilmeld dig hos forretningsfører John Mikkelsen på telefon 9743 5959. HHH


lørdag 1. april 2000
TVIS - ROSKILDE 29-15 (11-10)

Målscorere Tvis: Kim Sandal 7, Morten Hansen 5, Lasse Andersen 4(1), John Mikkelsen 4(1), Artur Lipka 3, Kristian Pilgaard 2, Niels Wittus 2, Michal Rasmussen 1, Christian Cederholm 1. Desuden Michael Bruun. Målscorere Roskilde: Darryl McCormak 4, Henrik Olsen 4(1), Lars Eiberg Jørgensen 3, Lars Jørgensen 2, Christian Karstensen 1, Michael Ebeling 1. Udvisninger: Tvis 1, Roskilde 4. Tilskuere: 650. Kampens bedste Tvis-spiller var Morten Hansen. TKH

søndag 30. april 2000
GOG GÅR EFTER TVIS-STRUBEN

GOG kan i eftermiddag sikre sig finalepladsen med blot uafgjort hos Tvis i den anden DM-semifinalekamp, og allerede i går rullede bussen mod det nordvestjyske.

Det er dog stærkt tvivlsomt, om Kasper Nielsen bliver erklæret klar. En blodforgiftning er svær at få bugt med, selv om ingen skal forsværge, at den stærke mand rammes af pludselig helbredelse i minutterne før kampen.

Men veteranen Niels Kildelund er igen i træner Bent Neygaards rutinerede baghånd, og Jacob Larsen risikerer igen sin brådne tommeltot.

Bent Nyegaard undrede sig før ”rejsen” til fjerne horisonter grundigt over forbundets afgørelse i sagen om de røde kort til Virums Klaus Bruun-Jørgensen og Tvis-karlen Michal Rasmussen. Begge undgik karantæne efter deres røde kort i førse semifinale.

– Det lægger et stort pres på dommerne, at Klavs Bruun-Jørgensen slipper for karantæne, for i en eventuel tredje kamp mod Viborg er det jo samme dommerpar. Og vi må konstatere, at Michal Rasmussen igen er med hos Tvis, selv om han fik et klart rødt kort mod os. Det er svært at forstå, sagde Bent Nyegaard inden den søndag, der varsler en finale mellem Virum og GOG – og den konstellation lugter da klart bedre end Tvis mod Viborg... Fyens Stiftstidende


torsdag 27. april 2000
MICHAL MED PÅ SØNDAG

Dansk Håndboldforbund har i dag afgjort at Michal Rasmussens diskvalifikation i den første semifinalekamp mod GOG ikke får yderligere konsekvenser for hverken Michal eller Tvis KFUM.

Afgørelsen var ventet med stor spænding, da Michal Rasmussen er krumtappen i Tvis KFUMs forsvar. En udelukkelse af ham ville være et stort handicap for Tvis KFUM i den anden semifinalekamp på hjemmebane, søndag.

I øvrigt er Klavs Bruun Jørgensen, der blev diskvalificeret i mandagens semifinale mellem Virum/Sorgenfri og Viborg, også med for Virum/sorgenfri i de to klubbers andet semifinaleopgør i Viborg på søndag. TKH


mandag 24. april 2000
FØRSTE STIK TIL GOG

Så kom Tvis KFUM ned på jorden igen efter Virum-sejren. I den første DM-semifinale sikrede GOG sig en solid og sikker sejr over vores outsidere.

Kampens startede ellers fornuftigt for bønderne. En føring på 3-2 gav forhåbninger om en overraskelse, men så stod Niels Kildelund op fra kørestolen og sammen med Jakob Larsen og de øvrige GOGere satte han Tvis KFUM alvorligt til vægs.

Efter 20 minutter var stillingen 9-3, og samtidig blev Michal Rasmussen ganske uforståeligt diskvalificeret. Uden den solide krumtap i forsvaret og uden effektivt kontraspil kom sejren aldrig inden for rækkevidde.

Efter en pauseføring til GOG på 14-9 kom Tvis KFUM dog godt ud af startblokken i anden halvleg. Jesper Nøddesbo viste stor sikkerhed på stregen og scorede på stribe, og ved stillingen 16-13 begyndte man igen at tro på overraskelsen.

Men så løb bønderne ind i en tynd udvisning, hvorved de effetive og dygtige fynboer satte tingene på plads i skabet. 20-13 og 23-17 – kampen var definitivt afgjort. Mens de to backs Lasse Andersen og Morten Hansen fik sving i armene i anden halvleg, så kom fløjene aldrig igang. Kim Sandal scorede på vip i starten og på et sjovt tremeterkast til slut, mens Kristian Pilgaard aldrig gjorde sig gældende i angrebsspillet.

Manglen på fløjspil skyldtes en første fase-kontra, der ikke fungerede som i de seneste kampe, samt et angrebsspil, der var for fokuseret på at lægge presset på indersiden af backs.

Det er muligt at forbedre bredden i spillet mod det stærke GOGske 6-0 forsvar, men det kræver at Lasse Andersen og Morten Hansen er orienteret mod rummet mellem forsvarets fløj og back. Dette vil give et mere afvekslende spil, der kan give plads til fløjafslutninger. Og vi ved det kan lade sig gøre, for holdet har i år vist det bedste og mest varierede angrebsspil i klubbens ligahistorie!

Trods den manglende spænding på banen holdt de 200 medrejsende rødhvide bønder den vestjyske fane højt samtlige 60 minutter. Sangene rungede i Gudmehallen; Tvisspillerne blev hyldet for den flotte sæson, og halspeakeren måtte desperat (og pinligt) forsøge at mobilisere det nedkæmpede hjemmepublikum.

Vi glæder os allerede til kampen på søndag i Idrætscenter Vest, hvor det vestjyske publikum og de hvidblusede spillere vil vise GOG og håndbold-Danmark, at i Hölle West kender man ikke begrebet en "walk-over".

– Forresten må Michal Rasmussen vel få lov at spille, hvis ordet retfærdighed stadig kan findes i dommer- og ordbogen. HHH


mandag 24. april 2000
KILDELUND VAR GOGS JOKER

GOG bød på en gevaldig overraskelse, da det første skridt mod årets DM-finale i herrehåndbold blev taget. 35-årige Niels Kildelund kan ikke mere nøjes med jobbet som marketingskonsulent i klubben. I Keld Vilhelmsens fravær måtte han efter flere års fravær igen tage en tørn på banen i semifinalen mod Tvis.

GOG var en klasse over et Tvis-mandskab, der især i første fjerdedel af kampen virkede for imponeret af pludselig at stå i en DM-semifinale.

Holdet fra Holstebro-kanten var med til 3-3, men med nogle udisciplinerede afslutninger forærede de alt for mange bolde til hjemmeholdet, som dermed kunne bringe sig foran 9-3 – et forspring som mere eller mindre blev holdt i resten af kampen som sluttede med en 26-21-sejr til fynboerne efter 14-9 ved pausen.

I målet tog Lars Alhage godt fra, og meget betegnende for fynboernes store bredde kom alle de ni markspillere, der var på banen, på scoringslisten.

Hos Tvis kom topscorer Morten Hansen først lidt i gang efter pausen. Unge Jesper Nøddesbo lavede nogle gode stregmål på et Tvis-hold, der blev handicappet allerede efter 15 minutter, da forsvars-krumtappen Michal Rasmussen blev præsenteret for det røde kort for en alt for hård tackling af Torsten Laen. B.T.


søndag 23. april 2000
KALDER PÅ DET FYNSKE LAND

Selv om det fynske land stander midt i foråret, kalder GOG til samling, for rygterne går om en vestjysk invasion af Sydfyn i eftermiddag, når Tvis KFUM sender et større korps klakører til DM-semifinalen.

Nu skal GOG køre sæsonhøsten i laden, så sommer-forstærkninger kan få de rigtige Champions League-udfordringer.

– Når Tvis siger, de kommer 500, så kommer der vel 395, men det er til gengæld mange i en håndboldhal, og derfor er det piskende nødvendigt, at vi får et overtal af GOG-tilhængere i hallen. Jeg sidder lige og ser Kiel-Barcelona, og Kiel har ikke en chance i sådan en kamp, hvis ikke der sidder flere tusinde og bakker dem op.

– Det er jo ingen hemmelighed, at vi har haft svært ved at trække folk i denne sæson, men der må dog være så mange interesserede fynboer og fanatikere, som vil hjælpe os nu, siger Nyegaard, der vælger at fokusere på de folk, der til rådighed i stedet for at græde over Keld Vilhelmsens skade.

– Vi har arbejdet hårdt med de andre løsninger, og Torsten Laen har spillet playmaker-pladsen flere gange, og Simon Riecks har prøvet. Men OK, vi får nok en højere spildprocent, siger Nyegaard, der ser målmands-posterne som et sted, hvor GOG har en fordel.

– Vi har vel i Sune Agerschou og Lars Alhage landets bedste målmands-par, mens Tvis har en Michael Bruun, der for nylig var inde på landsholdet. Og så er det en fordel, at vi i lang tid har kunnet arbejde målrettet mod denne kamp. Vi er da favorit, fordi vi bør være et bedre hold.

– Men Tvis er et sammenspillet hold, der kan en masse god håndbold. Fyens Stiftstidende


tirsdag 18. april 2000
GRATIS BUSTUR TIL GUDME

Tvis KFUM arrangerer gratis bustur til den 1. semifinale mod GOG.

Der er afgang fra Tvis Hallen søndag den 23. april kl. 13.00, og sidste tilmelding er lørdag kl. 15.00.

Tilmelding sker hos Tvis KFUM, 9743 5959, i Tvis Hallen, 9743 5595 eller hos Birthe Ahle, 9743 5620. Vel mødt til årets bustur! HHH


tirsdag 18. april 2000
DE NYE KOLLEGER

Det blev de to hold fra 1. Division Vest, der slog følge med Bjerringbro FH og Otterup HK til den fineste række. Vi byder velkommen til Ikast FS og Århus HK. To hold, Tvis KFUM fik 8 point imod i 1. Division 1998/99, og dermed sikrede sig oprykningen. HHH


tirsdag 18. april 2000
UAFGJORT TIL HH90

I den første kvalifikationskamp i første runde lykkedes det for HH90s piger kun at erobre ét point mod HK Roar Roskilde.

Hjemme på Vest scorede HH90 det sidste mål to sekunder før slutfløjt. Vinderen af kampen på mandag i Roskilde kan se frem til to kampe mod Brabrand IF. HHH


tirsdag 18. april 2000
EKSTASE PÅ VEST – TVIS TIL FEST

Tvis KFUM greb lørdag den 15. april 2000 muligheden, da den bød sig og spillede sig efter en flot kamp i semifinalerne om Danmarksmesterskabet. Det bedste resultat i klubbens 58-årige historie.

Men hvor skulle vi (som sædvanligt i sidste spillerunde) grueligt meget igennem inden vanviddet kunne bryde løs. Puslespillet skulle gå helt rigtigt op – brikkerne var lagt korrekt i Holstebro, men hvad med de koldingensiske puslere?

Lad os starte med det primære – kampen Tvis KFUM - Virum/Sorgenfri på Idrætscenter Vest i Holstebro. Kampen startede godt for hjemmeholdet, der naturligt nok virkede mere engagerede end Virum/Sorgenfri. Tvis KFUM førte hele 1. halvleg, mens de blå fra VSH halsede efter. Men de blev dog holdt inde i kampen af en formidabelt skydende Klavs Bruun Jørgensen, der kom ind efter et kvarter.

Stolperne og Michael Bruun tog godt for sig i 1. halvleg, mens Tvisskytterne havde visse problemer i den anden ende. Pausestilling 11-9 – alt var åbent, og spændingen stor, da Skjern førte 7-8 i Kolding.

Fra anden halvlegs start viste Tvis KFUM deres kvaliteter fuldt ud. Storspil af Bruun og forsvaret, der kun havde Klavs Bruun som reel trussel. Kontraspillets 1. og 2. fase virkede, og så tog en forrygende Morten B. Hansen fat. Med en vilje og beslutsomhed af en anden verden scorede han fire gange i træk til en Tvis KFUM-føring på 23-15.

Nu blev man sulten efter en storsejr, da Skjern så kunne vinde en lille sejr uden at gå videre. Men træerne gror som bekendt ikke ind i himlen. Spillerne blev forkrampede, måske fordi det umulige var ved at ske; man lugtede semifinalen. Virum begyndte at dække en offensiv 5-1, og de fik en række lette mål - bl.a. flere lækkerbiskener fra Klavs Bruun. Med ca. ti minutter tilbage førte bønderne med fire mål, og man begyndte at frygte for sejren. Men spillerne viste, at de ville vinde over for det medlevende publikum. Dariusz Wieczorek og Lasse Andersen lavede et par vigtige mål fra venstre back, og sejren blev elegant kørt hjem.

Efter slutfløjtet fornemmede man en usikker glæde på tilskuerpladserne og på banen. Man var glad for den flotte Tvis-indsats, men tvivlede på, at det var nok – Skjern ville jo vinde i Kolding. Dette indtryk blev stadfæstet, da speaker Agner Lund kunne fortælle, at Skjern førte med to mål med et minut tilbage. Umiddelbart efter fik vi at vide, at Kolding havde straffekast efter tid – men var bagud med 2. Skuffelsen stod malet i Tvisansigterne – men beskeden viste sig at være et falsum fra en Skjern-hangaround.

Agner Lund kom så med diverse forvirrenede meldinger, Kolding havde nu bolden bagud med en, få sekunder tilbage, 6 spillere mod 4. Alle holdt vejret på Vest – Stilheden talte; og så pluselig knækkede hr. Lunds stemme i det glædelige budskab: "...og Kolding har scoret!!!"

Så brød vanviddet ud på Vest. Råb, skrig, dans og omfavnelser – den vildeste scene. Undertegnede måtte løbe flere gange frem og tilbage på banen, kaste sig over Lasse Andersen m.fl. og fuldbyrde ekstasen med et baglæns rullefald fra himlen...
Tak til Kolding, tak til bønderne for denne fantastiske oplevelse.

Vi glæder os til SEMIFINALEN mod GOG. ...og ja, vi går efter guldet!!! HHH


lørdag 15. april 2000
TVIS - VIRUM 28-24 (11-9)

Målscorere Tvis: Morten Hansen 9, Dariusz Wieczorek 6(2), Kim Sandal 4, Lasse Andersen 3, Jesper Nøddesbo 2, Kristian Pilgaard 2, Niels Wittus 1, John Mikkelsen 1. Desuden Michal Rasmussen og Michael Bruun. Målscorere Virum: Klavs Bruun Jørgensen 10(2), Kim Keller Christensen 4(2), Ricky Raaholt 3, Jannick Secher 2, Jeppe Sigfusson 2, Kristian Andersen 1, Michael Hoffmann 1, Kasper Jørgensen 1. Udvisninger: Tvis 2, Virum 4. Tilskuere: 1.275. Kampens bedste Tvis-spiller var Morten Hansen. HHH


onsdag 12. april 2000
SKÆBNEDAG

Uddrag af stillingen i Herre Håndboldligaen 1999/00 efter 21. spillerunde:

Score P
4 Skjern +18 23
px.GIF (43 bytes)
5 Tvis +12 23
6 Kolding +26 22

Uddrag af kampprogrammet for 22. og sidste spillerunde, lørdag den 15. april 2000:

 

15.00  Koldinghallen Kolding - Skjern
15.00  Idrætscenter Vest Tvis - Virum/sorgenfri

Kulisserne er sat til en skæbnelørdag i kampen om den sidste slutspilsplads. Oddsene er ganske lige, med en lille fordel til Skjern og dernæst Tvis KFUM. Kolding skal selv vinde og håbe på Virum/Sorgenfris motivation, mens Skjern med en sejr står godt rustet; så skal Tvis KFUM nemlig vinde med seks mål mere end Skjern.

Hverken en Tvis- eller Skjernsejr er dog ikke på nogen måde givet. Man må dog formode at Skjern møder et topmotiveret Koldinghold, mens Virum/Sorgenfrispillernes engagement er mere uforudsigeligt. Virum/Sorgenfri har spillet flot på det seneste, men er kendt som et humørhold, der kan falde sammen i modgang. En reel betydning har kampen ikke for Virum/Sorgenfri, der faktisk ikke kan avancere (GOG taber ikke til Vrold/Skanderborg).

Vore kære bønders chance er, at en god start kan tage glæden fra udeholdet, og at 2.000 tilskuere vil blæse spillerne frem i Tvis KFUMs sidste håndboldligakamp. En sejr vil være en milepæl for håndbolden i Tvis, der nu er stærkere end nogensinde før. En rekordsæson er i lade, og chancen for endnu en fest på Vest er tilstede.

Falder brikkerne på rette plads, er den perfekte optakt til det nye TTH-samarbejde en realitet.

Vi krydser fingre for Tvis KFUM og for Koldings hjælp.
...og husk lige at møde op til fest på Vest, lørdag kl. 15.00! HHH


onsdag 12. april 2000
HOVMOD STÅR FOR FALD

Lidt ekstraordinært bringer Bondehold.dk uddrag fra Koldings optakt til sin skæbnekamp mod Skjern på lørdag.

 

"Skal KIF i slutspillet - eller skal Skjern? Kampen på lørdag kan blive årets heftigste drama i Kolding. KIF har afgørelsen i egne hænder. Det er en kamp mellem sidste sæsons danske mestre og DM-sølvvindere. Og sidste sæsons to pokalfinalister! Men hvem af de to skal med i DM-medaljeræset i denne sæson. Det afgøres i Kolding Hallen på lørdag!

Skjern har nærmest været selvskreven til at deltage i slutspillet, men det kunne være sjovt endnu en gang at drille alle eksperterne fra pressen og presse sig foran til den 4. plads i sidste øjeblik. Det bliver ikke svært at sætte spillerne op til kampen, og så kan det blive på marginalerne, dommerne og ikke mindst opbakningen på lægterne der kan blive udslagsgivende faktorer i kampen.

[...]

Endnu en gang konstaterer Ingemar Linnèll (KIF-træner, red.) at presset ligger på Skjern, men konstaterer samtidig, at en KIF overraskelse bestemt ikke er umulig. Det bliver en vanvittig spændende kamp som begge hold vil gøre alt for at vinde."

 

Har Koldingenserne glemt hvem der kommer i semifinalen hvis Tvis KFUM vinder samtidig med Kolding? TKH/www.kif.dk


søndag 9. april 2000
HÅBET LEVER VIDERE

Som forventet vandt Tvis KFUM udekampen mod bundproppen Team Esbjerg. Bønderne kom planmæssigt foran 3-0, og siden da førte holdet hele kampen. Spillerne var fokuserede på at få en storsejr, så der blev satset på kontrafasen. Dette betød dog, at forsvaret ind i mellem sov, så hjemmeholdet fik nogle lette mål.

Kort ind i anden halvleg førte Tvis KFUM 21-12, og det lugtede ikke af fisk, men af en storsejr, der kunne udligne Skjerns målscoreforsping.

Det virkede nu som om spillerne panikkede, og pludselig var Esbjerg på 19-23. Ubesværet fik Tvis dog igen styr på spillet og kørte sejren hjem.

Hos bønderne sad Dariusz Wieczorek, Christian Cederholm og Michal Rasmussen udenfor med småskader, mens Kim Laursen stadig ikke er fit for fight. Dette gav debut til playmaker og ynglingedanmarksmester Kenny Mikkelsen, der styrede spillet flot det sidste kvarter.

Normalt ville man stille sig tilfreds med en otte-måls sejr, men man kan ikke lade være med at ærgre sig over, at sejren ikke blev større, da målscoren bliver afgørende, hvis både Tvis KFUM og Skjern vinder på lørdag. HHH


lørdag 8. april 2000
ESBJERG - TVIS 26-34 (11-18)

Målscorere Esbjerg: Jesper Jensen 6, Martin Hollænder 5, Thomas Larsen 4, Simon Lindhardt 4, Lasse Jacobsen 2(1), Per Kristiansen 2, Klaus Sundtoft 2, Jan Christiansen 1. Målscorere Tvis: Lasse Andersen 9(1), Kim Sandal 7, Morten Hansen 6, Jesper Nøddesbo 5, John Mikkelsen 3, Niels Wittus 3, Kristian Pilgaard 1. Desuden Michael Bruun, Henrik Jepsen, Artur Lipka samt Kenny Mikkelsen (debut). Udvisninger: Esbjerg 3, Tvis 5. Tilskuere: 153. Kampens bedste Tvis-spiller var Lasse Andersen. HHH


lørdag 1.april 2000
TVIS VANDT UDEN KAMP

Tvis KFUM sikrede sig i dag den største sejr i den bedste række nogensinde. 29-15 var de overbevisende cifre efter et opgør, der kun kan kaldes en kamp i første halvleg, hvor bønderne brændte den ene chance efter den anden.

På grund af de dårlige Tvisafslutninger bragte Roar Roskilde sig foran 6-2, men så begyndte Tvisspillerne at udnytte chancerne, hvorved halvlegen blev vundet 11-10.

Efter pausen blev det til spil til ét mål. Tvis KFUM kom foran 15-10, inden Roar Roskilde fik scoret. Michael Bruun, forsvaret og kontrafasen styrede anden halvleg mod et meget uengageret Roskildehold, der givet får det svært i ligaen næste år.

De skuffende få tilskuere på Idrætscenter Vest var vidne til en førsterangs røvfuld, der revancherer nederlaget i Roskilde eftertrykkeligt.

Desværre så vi ikke den tidligere Tvisspiller Heino Kamstrup på banen for Roar Roskilde, da han spiller kvalifikationskampe for deres 2. divisionshold.

De modløse sjællændere kunne ellers godt have brugt et gran vilje og fight i denne ensidige forestilling. Alle Tvis KFUMs markspillere fik lov at score. Dog kom Dariusz Wieczorek, Jesper Nøddesbo og Jørgen Borregaard ikke på banen. Det var ganske enkelt ikke nødvendigt mod en så dårlig modstander som Roar Roskilde viste sig at være i dag.

Den store sejr var dejlig for Tvis KFUMs målscore, der nu er  +4, og som optakt til de to afgørende kampe mod Team Esbjerg og Virum/Sorgenfri. To sejre her, og en uafgjort mellem Skjern og Kolding i sidste spillerunde, så er bønderne med i medaljekampen! HHH