...tilbage til månedsoversigten
DECEMBER 1999torsdag 30. december 1999
BJERRINGBRO VINDER GARDIN CUP

Tvis Hallen lagde i aften gulv til træningsturneringen Gardin Cup, mellem Tvis KFUM, Skjern og Bjerringbro.

Turneringens første kamp, der stod mellem Tvis KFUM og Skjern endte 29-23 (13-11) til Tvis KFUM. Det var tydeligt, at der var tale om en træningskamp. Holdene var ikke toptunede og de manglede en del spillere.

Hos Skjern var Claus Møller, Henrik Bergholt, Aron Kristjasson og Jonas Degnbol ikke med, mens Tvis KFUM lod Dariusz Wieczorek, Michal Rasmussen og Christian Cederholm sidde over.

Christian Cederholm stopper i Tvis KFUM efter denne sæson for at hellige sig jobbet som Danmarksserietræner i naboklubben Mejdal GIK.

Lasse Andersen fik comeback, og han scorede fortræffeligt en del gange. Ynglingespilleren Kenny Mikkelsen var også i den hvide trøje – med succes må man sige. Han lavede tre mål og styrede spillet flot. En kommende profil, der bliver interessant at følge. En stor spilforståelse og gode assists er hans varemærke som centerspiller.

Kampen blev fra start til slut styret af Tvis KFUM, der ikke havde problemer med at holde rivalerne nede. En lille revanche til bønderne.

Resultaterne fra turneringens tre kampe:

Tvis KFUM - Skjern Håndbold 29 - 23
Skjern Håndbold - Bjerringbro FH 20 - 19
Tvis KFUM - Bjerringbro FH 23 - 30

Efter Skjerns sejr over Bjerringbro i den anden kamp, kunne Tvis KFUM vinde Cuppen, selv om de tabte med tre mål i den sidste kamp mod Bjerringbro. Men overraskende nok lykkedes det bønderne at blive løbet over ende af 1. Divisionsholdet, der viste langt mere engagement end Tvis KFUM.

Christian Cederholm og Jesper Ahle var med på Tvis’ hold, mens Niels Wittus sad over. Den tidligere Tvisspiller Jesper Bangshøj gjorde en god figur som bagspiller hos Bjerringbro, og han scorede fire gange.

De tre kampe resulterede i følgende slutstilling:

k v u t score p
Bjerringbro FH 2 1 0 1 49 - 43 2
Tvis KFUM 2 1 0 1 52 - 53 2
Skjern Håndbold 2 1 0 1 43 - 48 2

Bjerringbro fik efter kampen overrakt checken på kr. 2.000 af Gardin-Jørgen. HHH


tirsdag 21. december 1999
EFTERÅRET I TAL, DEL II

Efteråret 1999 har, som tidligere nævnt, været utroligt lige. Alligevel er der nogle hold, der skiller sig ud med bemærkelsesværdige ubrudte serier af sejre og nederlag. Her er de mest bemærkelsesværdige serier, der stadig er ubrudte og dermed kan udbygges yderligere i forårssæsonen:

Længste serier i alle kampe
Sejre: 11 – GOG
3 – Tvis KFUM
Nederlag: 7 – Vrold/Skanderborg
3 – Esbjerg
Længste serier på hjemmebane
Sejre: 5 – GOG
4 – Tvis KFUM
4 – Viborg
Nederlag: 4 – Vrold/Skanderborg
Længste serier på udebane
Sejre: 6 – GOG
Nederlag: 3 – Vrold/Skanderborg

Herunder de enkelte holds længste serier i efterårssæsonen. Bemærk at mange er serierne er brudte og kan derfor ikke udbygges.

Team Esbjerg: 4 nederlag. FIF: 3 nederlag. GOG: 11 sejre. 5 hjemmesejre. 6 udesejre. Team Helsinge: 3 nederlag. Kolding: 2 sejre. Roar Roskilde: 3 nederlag. Skjern: 3 sejre. 3 nederlag. 3 udesejre. Tvis KFUM: 3 sejre. 4 hjemmesejre. 4 udenederlag. Vadum: 3 nederlag. Viborg: 4 hjemmesejre. Virum/Sorgenfri: 3 sejre. Vrold/Skanderborg: 7 nederlag. 4 hjemmenederlag.

Det bliver spændende at se, om GOG kan holde den kompromisløse stil sæsonen ud. Men mon ikke fynboernes sejrsrække på et tidspunkt bliver brudt, om ikke før, så i hvert fald 11. marts hvor GOG gæster Hölle West

Forinden GOG-kampen, tager Tvis KFUM imod Kolding, Vrold/Skanderborg og FIF. Med den rette indstilling til især Kolding-kampen, ligner det en imponerende serie på 7 hjemmesejre i træk inden braget mod GOG. Vi venter i spænding... TKH


mandag 20. december 1999
ANGREBSSPILLETS TRIUMF

Så kom den første hjemmesejr over Vadum. Hvilken fortjent julegave, denne dejlige lørdag på Vest. Det var meget opløftende at se, at holdet nu også magter angrebsspillets facetter.

Et flydende angrebsspil blev styret flot af den evigt-unge „Bomber” John Mikkelsen, der sammen med hovedsageligt Morten Hansen forstod at variere spillet, så der både var pres ind over midten og på ydersiden af back’erne. Dette udmøntede sig i mange gennemspillede angreb og en del fløjafslutninger. Netop bredden i spillet har i nogen grad manglet i de hidtidige kampe.

De gange, bønderne ikke scorede i angrebet, fik de ofte straffekast, og hvilken prægtig nydelse det er, at se Dariusz Wieczorek lege kispus med målmanden. Ni straffescoringer på ni forsøg. Imponerende at Dariusz viser denne træfsikkerhed, når han ofte må sidde på bænken i selve spillet, når han, som mod Vadum, ikke har held i langskuddene.

Endnu et positivt træk ved Tvis-spillet, er når de æstetiske, smukke detaljer indtræffer. Eksempelvis gav et oplæg til et vip fra Bomber John til Morten Hansen et rødt kort til Vadum, da man valgte et hive Morten mod gulvet. God, resolut indgriben af dommerne.

På minussiden må man notere, at kontraspillet stadig ikke er optimalt, da man har en dobbelt angrebs-forsvarsudskiftning. Men dette er ikke skæbnesvangert, når forsvar, målmand, angreb og returløb fungerer som i hin mindeværdige kamp.

Alle rødhvide bønder ønskes en dejlig jul. Og lad mig lige gøre opmærksom på, at vi stadig modtager forslag til navn på den evt, fusion mellem Tvis KFUM og HH90. Indlæg til debat er stadig velkomne. HHH


lørdag 18. december 1999
TVIS - VADUM 29-25 (15-12)

Målscorere Tvis: Dariusz Wieczorek 10(9), Morten Hansen 7, Kim Laursen 4, John Mikkelsen 3, Kim Sandal 3, Artur Lipka 1, Jesper Nøddesbo 1. Desuden Niels Wittus, Michal Rasmussen, Michael Bruun samt Christian Cederholm. Målscorere Vadum: Jesper Koch 8(2), Brian Ladefoged 4(2), Jesper Frank 3, Jesper Stick 3, Søren Pedersen 3, Thomas Klitgaard 2, Mads Sørensen 1, Michael Salomonsen 1. Udvisninger: Tvis 6, Vadum 2. Diskvalifikationer: Tvis 1 (Wittus), Vadum 1. Tilskuere: 900. Kampens bedste Tvis-spiller var Morten Hansen. TKH


fredag 17. december 1999
LIGA CUP 2000

Dansk Håndboldforbund har, i samarbejde med Herre Håndboldligaens hovedssponsor, arrangeret en træningsturnering for de 12 hold i Herre Håndboldligaen. Med en samlet præmiesum på over kr. 100.000, heraf kr. 25.000 til vinderholdet, er der lagt op til en spændende turnering, hvor der er mere en bare god træning på spil.

Bagrunden for turneringen er Danmarks deltagelse i EM-slutrunden i Kroatien. Det betyder, at Herre Håndboldligaen ligger stille i hele januer måned.

Et af turneringes hovedformål er samtidig, at promovere håndboldsporten kraftigere i hele Danmark. Derfor bliver samtlige cuppens kampe afviklet på neutrale baner i områder af Danmark, hvor folk normalt ikke har mulighed for at opleve håndbold af liga-klasse. Om det er en slet skjult hentydning til kvaliteten af Roar Roskildes spil, at et af slutspilsstævnerne afvikles i Roskilde hallerne, skal stå ubesvaret hen.

Cuppen, der begynder allerede 4. januar, er opbygget med grundspil, slutspil og finale. I grundspillet er holdene inddelt i tre puljer á fire hold. De to bedste hold fra hver grundspilspulje går videre til A-slutspillet, og de to dårligste hold havner i B-slutspillet. I både A- og B-slutspillet inddeles holdene i to puljer á tre hold.

Det hele afsluttes 22. januar med to finaler i Odense Idrætshal: den rigtige finale for vinderne af de to puljer i A-slutspillet, og en betydningsløs for vinderne af de to puljer i B-slutspillet. Begge finaler afvikles som én altafgørende kamp.

Tvis KFUM er havnet i pulje A, med Vadum, Vrold/Skanderborg og Viborg. Tvis møder som bekendt Vadum i morgen eftermiddag i Idrætscenter Vest, i efterårets sidste ligakamp. Og tidligere på sæsonen har Tvis KFUM mødt både Vrold/Skanderborg og Viborg, hvilket resulterede i to ganske sikre 4-målssejre.

Se hele programmet her... hvor du også løbende kan følge med i cuppens aktuelle stillinger og resultater. TKH


fredag 17. december 1999
TVIS ER FAVORITTER MOD VADUM

Dansk Tipstjeneste peger, ikke overraskende, på Tvis som favorit til at vinde over Vadum i efterårets sidste ligakamp i morgen eftermiddag:

1 X 2
16 FIF - Viborg LP 1/2-finale 1,80 7,20 1,80
18 Kolding - GOG Liga 2,10 8,00 1,55
19 Tvis - Vadum Liga 1,50 8,00 2,20
20 Vrold - Skjern Liga 2,55 8,55 1,35

Men på trods af den betydningsfulde hjemmebanefordel, viser erfaringen, at kampen mod Vadum vil blive en stor mundfuld for Tvis-mandskabet. Set med historiske briller, er oddset på Tvis nok sat lige lovligt lavt. TKH


tirsdag 14. december 1999
HÖLLE WEST

– Vestens helvede for udehold. Efterhånden er det vel gået op for de fleste at Tvis har en imponerende hjemmebanestatistik. Så imponerende at de andre ligahold har bidt mærke i det og er begyndt at undre sig. Og se lige hvorfor. Skemaet herunder er en statistik over hjemmekampe i danmarksturneringen inklusive kvalifikationskampe.

K V U T Score P
siden april 1998: 15 13 0 *2* 400 - 318 26
siden april 1997: 29 22 0 7 772 - 655 44

Der findes ikke længere hold, der regner med to sikre point når de gæster Hölle West, som Idrætscenter Vest retteligt burde hedde.

Og det er der en god grund til. Mange gode grunde faktisk. Blandt de mest overbevisende er GOG, Virum/Sorgenfri HK, Kolding IF, Bjerringbro KFUM, Helsingør IF, Ajax København og Skjern Håndbold. ALLE giganterne har i de senere år fået kamp til stregen i Hölle West. Det gør Vadum også på lørdag. Om det rækker til endnu en hjemmesejr vil tiden vise.

K V U T Score P
siden april 1998: 15 13 0 2 400 - 318 26
siden april 1997: 29 22 0 7 772 - 655 44

Vi lader skiltet stå et øjeblik. Det er ikke sikkert, det ser ligeså pænt ud på søndag efter hjemmekampen mod Vadum... TKH


* 31.01.99 Fredericia HK 22-23 og
* 29.09.99 Skjern Håndbold 21-22


søndag 12. december 1999
TVIS PÅ VEJ I SLUTSPILLET

Det ser ud til at Tvis KFUM endeligt er ved at blive formstabile. På bondehold.dks Formbarometer indtager holdet nu 4.-pladsen. Og i Prognosen for slutstillingen i grundspillet, er Tvis KFUM ligeledes rykket op på 4.-pladsen, efter GOG, Viborg og Virum/Sorgenfri. Kan Tvis-holdet holde de fine takter sæsonen ud, er der altså udsigt til en, for mange, overraskende slutspilsplads til Tvis KFUM.

Efter lørdagens overvældende 35-28-sejr over FIF rykkede Tvis KFUM frem til ligaens 8.-plads, á point med Skjern på 4.-pladsen og med kun fire point op til Viborg på 2.-pladsen.

Sejren over FIF var den første udesejr i fem kampe. Den brød dermed den onde, onde udebane-cirkel for Tvis KFUM. De fire foregående udekampe resulterede i 0 point og en målscore på –35.

Og hvad „forbandelsen fra øst” angår, kan man jo knapt nå at få spundet en myte om holdet, inden den fejes af bordet igen. Fejes af bordet med de største sejrscifre øst for lillebælt nogensinde. En sejr, der i styrke nærmer sig 28-25-sejren i ryggen-mod-muren-kampen i Virumhallen over Virum/Sorgenfri for knap to år siden.

At FIF-kampen blev så målrig, skal tilskrives en forrygende 2.-halvleg med ikke færre end 38 scoringer, og særligt det sidste kvarter som Tvis KFUM vandt med 13-10, svarende til en scoring hvert 40. sekund.

Til sammenligning går der i gennemsnit 75 sekunder mellem scoringerne i Ligaens øvrige kampe i denne sæson. Hidtil har Tvis KFUM ellers haltet bagefter hvad scoringer angår og lå inden lørdagens kamp 7% under gennemsnittet. Efter lørdagens kamp ligger de nu kun 4% under.

Tvis KFUM har ikke scoret så mange mål i én kamp siden 9. december 1998. Det var i hjemmekampen mod Randers HK som blev vundet 35-22. TKH


torsdag 9. december 1999
VANDT SAMME KAMP TO GANGE

Kampen den 3. november mellem Viborg og Skjern i 6. runde af herrehåndboldligaen blev som bekendt annulleret på grund af en dommerfadæse af de helt store. Viborg vandt dengang kampen med et enkelt mål, 27-26, måske fordi de på et tidspunkt i kampen scorede på et fejlagtigt dømt straffekast.

I aftes gentog Viborg kunststykket og vandt omkampen med en kneben 22-21-sejr over Skjern. Det så hele 2.141 tilskuere i Viborg Stadionhal, og det høje tilskuertal er foreløbig sæsonrekord i herrehåndboldligaen. Tvis KFUMs gamle rekord på 2.100 tilskuere, sat i hjemmekampen mod Skjern i 2. runde, blev dermed slettet.

Den annullerede kamp mellem Viborg og Skjern blev „kun” overværet af 1.166 tilskuere, så det er tydeligt der stod ekstra meget på spil for de to hold og deres fans.

Skjern og Viborg ligger nu begge helt i top i sæsonens tilskuerstatistik. Skjern på 1.-pladsen med 12.000 tilskuere i 10 kampe og Viborg på 2.-pladsen med 8.000 tilskuere i 10 kampe. Tvis KFUM ligger på 3.-pladsen med 7.000 tilskuere i ni kampe.

Tilskuernes interesse for at se Skjerns forsvarende mestre i kamp understreges også af, at i syv af de 10 kampe, der har sæsonens foreløbigt højeste tilskuertal, har det ene hold været Skjern.

Statistiksiderne her på bondehold.dk indeholder endnu ikke data fra gårsdagens fire kampe, men de opdateres igen i weekenden – efter Tvis KFUMs udekamp mod FIF på lørdag. TKH


mandag 6. december 1999
TREDJE HJEMMESEJR I TRÆK

Endnu engang viste Tvis KFUM, at de i egen lade er nærmest urørlige. I den vigtige kamp mod Team Esbjerg om at komme op i den spændende ende af tabellen, satte de streg under den betydning, det er at spille på Vest, hvor De rødhvide Bønder huserer til frygt og bæven for modstanderne.

Kampen var præget af fight og intensitet frem for smukt spil. Dog fremkom Tvis KFUM med visse lækkerier, blandt andet et vidunderligt vip til højrefløjen, Kim Sandal. Hjemmeholdet levede højt på et godt forsvar og en stærkt spillende Michael Bruun i rusen. I angrebet fik Dariusz Wieczorek for alvor chancen, på grund af Lasse Andersens forstuvede fod, og polakken takkede for tilliden ved at blive topscorer med syv mål.

Sejre i de to sidste kampe inden jul mod FIF og Vadum vil betyde, at bønderne er væk fra bunden og tæt på de fire forjættede pladser til slutspillet. Men tør vi tro på sejr på Sjælland? Spillerne gør! HHH


lørdag 4. december 1999
TVIS - ESBJERG 25-19 (11-9)

Målscorere Tvis: Dariusz Wieczorek 7, John Mikkelsen 6, Morten Hansen 5, Kim Laursen 2, Kim Sandal 2, Christian Cederholm 1, Artur Lipka 1, Jesper Nøddesbo 1. Desuden Michael Bruun, Michal Rasmussen, Henrik Jepsen samt Niels Wittus. Målscorere Esbjerg: Lasse Jacobsen 9(2), Simon Lindhardt 4, Per Kristiansen 3, Klaus Sundtoft 2, Jesper Jensen 1. Udvisninger: Tvis 3, Esbjerg 4. Tilskuere: 600. Kampens bedste Tvis-spiller var Dariusz Wieczorek. TKH

tirsdag 28. december 1999
ET HELT FAN-TASTISK NYT ÅR

Kære rødhvide Bønder. Tvis KFUM Support og bondehold.dk ønsker jer alle et fan-tastisk nytår. Januar bliver fyldt op af Liga Cup 2000. Kom op støt bønderne i diverse haller hvis I har tid, programmet ligger her...

Anden sæsonhalvdel tegner spændende efter Tvis KFUMs fremragende slutspurt inden jul. Vi kan realistisk set håbe på en 4. plads – og adgang til slutspilllet, men der er også kun seks point ned til dumpepladserne.

Idrætscenter Vest lægger gulv til nogle store håndboldbrag i år 2000. GOG, Kolding og Virum/Sorgenfri skal til Hölle West – vi tørster efter revanche.

De to udekampe mod Skjern og Viborg tegner også spændende. Vi fører i øjeblikket den interne vestjyske dyst på en bedre målscore. Der arrangeres givetvis busture til lokalopgørene, og du kan senere finde oplysninger herom på denne side.

Lad os også minde om, at indlæg i debatten om fusionen mellem HH90 og Tvis KFUM stadig er velkomne. Har du et forslag til det fede navn? – der er en præmie til vinderen!

Endnu en gang – et rødhvidt nytår til alle Tvis KFUM supporters. HHH


fredag 24. december 1999
EFTERÅRET I TAL, DEL III

Alt i alt har 39.818 tilskuere set efterårets 65 kampe i Herre Håndboldligaen. Det svarer til gennemsnitligt kun 613 tilskuere pr. kamp.

På bondehold.dk’s tilskuerstatistik pr. 18. december 1999, finder man øverst Skjern, Viborg, Tvis KFUM og GOG, der alle klart har skilt sig ud som de absolut mest tilskuertrækkende hold i ligaen.

De fire hold har tilsammen trukket 21.481 tilskuere, i sammenlagt 21 hjemmekampe. Det svarer til gennemsnitligt 1.023 tilskuere pr. kamp. 17 af ligaens 20 kampe med højest tilskuertal, er da også spillet på en af de fire holds hjemmebaner.

Sammenligner man de tre store vestjyske klubbers (Skjern, Viborg og Tvis KFUM) tilskuertække med resten af ligaen kommer man frem til følgende klare tendens: En kamp på en vestjysk hjemmebane er god for gennemsnitligt 1.063 tilskuere og aldrig under 416 (Viborg). En kamp på en af de øvrige baner trækker gennemsnitligt kun 465 tilskuere til huse, dog aldrig over 1.110 (GOG). Den ene mands loft er den anden mands gulv...

Tabellerne herunder viser klubberne rangordnet efter det gennemsnitlige tilskuertal på henholdsvis hjemme- og udebane.

Hjemmebane

Udebane

01 Tvis 1.125 01 Skjern 1.112
02 Skjern 1.108 02 Virum 0.907
03 Viborg 0.948 03 Viborg 0.705
04 GOG 0.894 04 Helsinge 0.654
05 Esbjerg 0.594 05 GOG 0.580
06 Helsinge 0.508 06 FIF 0.554
07 Kolding 0.466 07 Esbjerg 0.548
08 Virum 0.445 08 Vadum 0.536
09 Roskilde 0.407 09 Kolding 0.508
10 Vadum 0.324 10 Roskilde 0.467
11 FIF 0.314 11 Tvis 0.425
12 Vrold 0.256 12 Vrold 0.385

Tabellerne viser, at Bondehold.dk’s statistik over de samlede tilskuertal dækker over meget store variationer i forholdet mellem hjemmebane- og udebanetække.

Det bedste eksempel herpå er Tvis KFUM, der i sine hjemmekampe gennemsnitligt er set af 700 tilskuere flere end i sine udekampe. Kun aldeles håbløse Vrold/Skanderborg kan skræmme flere tilskuere væk på de fremmede gulve.

Stik modsat forholder det sig for Virum/Sorgenfri, der i gennemsnit trækker over 450 tilskuere flere til sine udekampe end til sine hjemmekampe.

For at sætte det hele i relief, stammer ligaens næsthøjeste tilskuertal på 2.100 fra kampen Tvis KFUM - Skjern 29. september 1999, mens ligaens laveste tilskuertal på 210 stammer fra kampen Vrold/Skanderborg - Tvis KFUM 25. september 1999.

Kan det tænkes, at det er Tvis KFUMs trivielle mønster med hjemmesejre og udenederlag, der er slået så kraftigt igennem, at spændingen på forhånd er forduftet i Tvis KFUMs kampe på udebane?

Men én ting er sikkert: man kan forvente, at Tvis KFUMs tilskuergennemsnit på udebane stiger kraftigt efter udekampene mod Viborg 5. februar 2000 og Skjern 19. februar 2000. TKH


mandag 20. december 1999
EFTERÅRET I TAL, DEL I

Efterårssæsonen 1999 i Herre Håndboldligaen har budt på 65 kampe. Oprindeligt var der programsat 66 kampe, men Virum/Sorgenfris hjemmekamp mod Vrold/Skanderborg den 11. december 1999 er endnu ikke afviklet.

Målene

I de 65 kampe er der i alt scoret 3.241 mål. Det svarer til at hvert hold i gennemsnit har scoret 24,9 mål pr. kamp, fordelt mellem 1. og 2. halvleg med 12,0 og 12,9 scoringer.

For Tvis KFUM er gennemsnittene henholdsvis 24,2/11,6/12,6. Det er altså en forholdsvis beskeden stigning i antallet af scoringer fra 1. til 2. halvleg.

Man kunne forestille sig, at et forsvar, slidt af den første halvleg lukker flere mål ind, men tilsyneladende, er angrebet ligeså mærket af den første halvleg.

Ligaen har vist sig at være præcis så jævnbyrdig som forudsagt, otte hold ligger adskilt af kun fire point og 32 scoringer. Som understregning af den helt utrolige jævnbyrdighed, har de seks øverstplacerede hold kun scoret 2% flere mål end de seks nederste, henholdsvis 1.638 og 1.603. Til gengæld har de seks lavestplacerede hold ladet 11% flere scoringer gå ind, henholdsvis 1.702 og 1.539.

Pointene

I de 65 kampe har hjemmeholdene scoret de 1.634 af målene – 50,4%. Dette har resulteret i 66 point ud af 130 mulige – 50,8%. Tilsvarende har udeholdene scoret 1.607 mål – 49,6%, og opnået 64 point – 49,2%.

Disse tal afliver myten om, at hjemmebanefordelen generelt har stor betydning for kampenes udfald.

Men i Tvis KFUM er myten, traditionen tro, stadig virkelighed: af holdets 12 point er otte (af 10 mulige) hentet på hjemmebane og fire (af 12 mulige) på udebane.

Efter uovervindelige GOG, er Tvis KFUM da også ligaens bedste hjemmehold. Men hvad udebanekampe angår, er det kun Team Helsinge og Vrold/Skanderborg, der udmærker sig ved at være dårligere på udebane end Tvis KFUM.

I modsætning til Tvis KFUM klarer FIF og Skjern sig markant bedre på fremmed gulv end på deres eget. Af Skjerns 12 point, er kun fire (af 12 mulige) vundet i Skjern Hallen, mens otte (af 10 mulige) er vundet ude. FIFs 10 point, er fordelt med tre (af 10 mulige) i K.B. Hallen og syv (af 12 mulige) på udebane.

Halvlegsføringerne

I de 65 kampe havde de 63 et førende hold ved halvleg. I 36 af de kampe var det hjemmeholdet, der gik til halvleg med en gennemsnitlig føring på 2,8 mål. I de resterende 27 af kampene var det udeholdet, der i gennemsnit førte med 3,5 mål ved halvleg.

I 49 tilfælde vandt det førende hold kampen, svarende til hele 78%. Det var altså kun i 14 tilfælde, at halvlegsføringen blev sat over styr – 22%.

I 12 kampe var føringen på ét mål, og her vandt det førende hold kun i seks tilfælde (50%). I 18 kampe var føringen på to mål. Her vandt det førende hold i 12 tilfælde (67%). I 12 kampe var føringen på tre mål, og i de 10 vandt det førende hold (83%).

I 21 kampe var halvlegsføringen større end tre mål, og det er endnu ikke lykkedes at indhente så store føringer.

Angrebene og forsvarene

Ligaens foreløbigt venligste angreb findes i Esbjerg, med kun 23,5 scoringer pr. kamp. Det farligste angreb tilhører Virum/Sorgenfri, med 27,2 scoringer pr. kamp. Tvis KFUM scorer i gennemsnit 24,2 mål pr. kamp.

Ligaens mest gavmilde forsvar finder vi i Skanderborg, der har lukket hele 28,8 mål ind pr. kamp. Det suverænt stærkeste forsvar er GOGs, der kun lader sig passere 20,8 gange pr. kamp. Tvis KFUM lader modstanderne score 25,0 gange pr. kamp.

Udvisningerne

Man kan forestille sig, at GOGs jern-forsvar resulterer i mange udvisningsminutter. Men tværtimod. GOG fører samtidig Fair Play-stillingen i overlegen stil. Kun 26 to-minutters udvisninger er det blevet til, svarende til 4,7 udvisningsminutter pr. kamp. Stærkt gået GOG!

Kolding, i den anden ende af Fair Play-stillingen, er idømt hele 50 to-minutters udvisninger, svarende 9,1 minutter pr. kamp.

Gennemsnittet for hele Ligaen er på 7,1 minutter pr. kamp. Tvis KFUM mangler en mand i gennemsnitlig 6,2 minutter pr. kamp.

Til sidst vil jeg blot henlede opmærksomheden på, at GOG for første gang, siden premiererunden, er vippet af 1.-pladsen på bondehold.dks formbarometer. Ligaens pt. mest formstærke hold er ingen andre end Tvis KFUM.


Skulle det ske, at Virum/Sorgenfri - Vrold/Skanderborg-kampen af vikles på denne side af nytår, vil alle tal og konklusioner i denne artikel blive ajourført. TKH


onsdag 15. december 1999
OPRÅB TIL DE RØDHVIDE BØNDER

Så er det nu venner. Mød op på Vest på lørdag kl. 15.00 for at give vores hold den intensive opbakning, de fortjener. Lad os vise Vadumspillerne og resten af ligaholdene, hvem der regerer på Vest ved at støtte holdet fan-atisk i samtlige 60 minutter – i med- og modgang.

Spillerne på banen er taknemmelige for den støtte, de får fra De rødhvide Bønder, og vi kan gøre det endnu bedre!

DU skal blot møde op iført dit rødhvide udstyr og være med til at give spillerne og dig selv en forrygende julegave: den første sejr på hjemmebane over Vadum. Lad din stemme runge på Vest, og lad os med en sejr skabe den store juletræsfest.

Vi ses på lørdag i de rødhvide farver. HHH


tirsdag 14. december 1999
VADUM-KOMPLEKSET

Først vinder de 24-22 over Viborg. Dernæst 27-19 over Kolding...

Bag de misundelsesværdige cifre gemmer sig resultaterne af Vadums to seneste anstrengelser i ligaen. Begge sejre hentet på hjemmebanen i Vadum-hallen – men alligevel...

Selv om Vadums øvrige resultater i efterårssæsonen har været særdeles svingende, så må og skal de to resultater skabe stor respekt hos Tvis-mandskabet inden årets sidste liga-kamp mod Vadum på lørdag.

Men okay, man sidder måske nok alligevel med fornemmelsen af Tvis-drengene burde kunne hive en sejr i hus – trods alt. De to seneste kampe er endt med komfortable sejre på seks og syv mål. Og så vi spiller vi jo på hjemmebane, det slår aldrig fejl.

Men tag endeligt ikke fejl af hvem der har favoritværdigheden. Tvis har altid haft dårlige erfaringer med Vadum. Efterhånden kan man tale om et regulært Vadum-kompleks. Og selv de største og mest rød-hvide optimister burde kunne pilles ned på jorden med disse facts:

Så langt tilbage bondehold.dks arkiver kan huske, har Tvis ikke haft fornøjelsen af at vinde over Vadum på hjemmebane. Holdenes seneste seks opgør er endt således:

19.09.99 træningskamp Vadum - Tvis 27 - 21
08.09.98 LP 1/8 finale Vadum - Tvis 24 - 18
1997/98 DT 21. runde Tvis - Vadum 23 - 24
1997/98 DT 7. runde Vadum - Tvis 22 - 25
1996/97 DT 20. runde Vadum - Tvis 31 - 22
1996/97 DT 10. runde Tvis - Vadum 19 - 23

Skræmmende læsning! Konklusionen bliver kun endnu mere skræmmende af, at kampene stilles op skematisk:

K V U T Score P
Hjemmebane 2 0 0 2 042 - 047 0
Udebane 4 1 0 3 086 - 104 2
I alt 6 1 0 5 128 - 151 2

Der er således ikke den store fortrøstning at hente i hverken statistikkerne eller historiebøgerne. Snarere tværtimod.

Og dog. De onde spillere fra Vadum skal alligevel ikke have lov til at slukke mit håbs evigt optimistiske og naive flamme. Den KAN slet ikke slukkes. Ikke så længe der er noget, der hedder: Hölle West... TKH


lørdag 11. december 1999
FIF - TVIS 28-35 (10-15)

Målscorere FIF: Bo Spellerberg 9, Morten Krampau 6, John Kristensen 6(3), Rasmus Haagensen 3, Thomas Juul 2, Anders Jensen 1, Jesper Monrad 1. Målscorere Tvis: Artur Lipka 8, Kim Sandal 8, Morten Hansen 6, Jesper Nøddesbo 4, John Mikkelsen 3, Kim Laursen 2, Niels Wittus 2, Dariusz Wieczorek 2(2). Desuden Michal Rasmussen, Michael Bruun, Christian Cederholm samt Henrik Jepsen. Udvisninger: FIF 4, Tvis 1. Tilskuere: 211. Kampens bedste Tvis-spiller var Kim Sandal. HHH


fredag 10. december 1999
FORBANDELSEN FRA ØST

Når spillerne fra Tvis KFUM i morgen eftermiddag løber på banen i KB Hallen for at møde Frederiksberg IF skal de forsøge at lade være med at tænke på hvordan det plejer at gå dem, når de spiller øst for Lillebælt.

Siden debuten i landets bedste håndboldrække i 1993 har holdet spillet 21 turneringskampe i det østdanske. Kun otte point er det blevet til i alt – i gennemsnit under 0,4 point pr. kamp. I 1993/94 hentede Tvis 1 point mod Roar Roskilde. I 1996/97 blev det til 2 point mod Roar Roskilde og 1 point mod Ajax København. I 1997/98 gik Tvis KFUM helt amok i hovedstaden og vandt over både Rødovre og Virum/Sorgenfri.

I denne sæson har holdet spillet tre kampe på Fyn og Sjælland. Tre kampe – tre katastrofer: Roar Roskilde 30-22, GOG 32-23 og Virum/Sorgenfri 30-20. Tør man spå om at holdet fortsætter udviklingen og denne gang taber med 11 mål til FIF...

FIF møder til kampen med et uafgjort resultat mod Kolding og sejre over Helsinge og Esbjerg i frisk erindring. På bondehold.dks formbarometer ligger FIF da også på 3.-pladsen, mens Tvis ligger og roder rundt på 9.-pladsen med sidste weekends hjemmesejr over Esbjerg som det eneste fornuftige resultat i holdets seneste tre kampe.

Må FIF blive forfulgt af et forbandet uheld gennem hele kampen – det bliver sikkert nødvendigt! TKH


mandag 6. december 1999
VIGTIGT MED EN ÅBEN DIALOG

Bondehold.dk takker den tidligere Tvis-spiller Dan Laursen for følgende indlæg i dabatten om en sammenlægning af Tvis KFUM og HH90:

Hej Tvis- og Holstebrofans!!! Som inkarneret Tvis-tilhænger er det jo spændende at høre, at der forsøges på en sammenlægning, så det sportslige niveau yderligere kan blive hævet i det vestjydske.....men, men,men...

Lad nu være med at lave de samme dumme fejl, som andre klubber inden for håndbold- og fodboldverdenen har gjort. Det vigtigste er at føre en åben dialog fra alle parters side, så alle synspunkter og meninger kommer frem. Ud fra dette grundlag er det meget nemmere at diskutere hvordan en eventuel sammenlægning strukterelt skal sættes sammen.

Det er vigtigt at både ledere, dem som tænker fornuftsmæssigt og dem som tænker følelesesmæssigt, spillere og forældre åbner deres sind for andres synspunkter. Dette muliggør en forståelsesramme, hvor alle parters interesse i et vist omfang plejes.

Jeg synes det er en god idé med en sammenlægning. Det kunne være fantastisk hvis man kunne samle kræfterne om at udvikle håndbolden sportsligt, økonomisk og socialt, så en eventuel sammenlægning kunne blive en magtfaktor i dansk håndbold. Mit synspunkt er at ungdomshåndbolden skal opprioteres økonomisk, hviklet mulligør en sportslig og social udvikling. Dette forudsætter at der arbejdes endnu mere seriøst med ungdomsspillerne både på det sportlige og sociale plan. Tvis KFUM har et ry for at udvikle gode ungdomsspillere, men dette kan de blive endnu bedre til, hvis en eventuel sammenlægning er villig til at satse på ansættelse af sportsfaglige konsulenter. Der er jo et stort opland af ungdomspiller, som med den „rigtige” opdragelse til en træningskultur, kan være med til at danne et fundament for to liga-hold. Selvfølgelig skal den social faktor heller ikke overses. I stedet for at tænke i økonomiske baner, kunne det være spændende at lægge et andet perspektiv på hvilke muligheder en sammenslutning åbner for: samarbejde mellem trænere på senior- og ungdomsniveau, nye sociale netværk, facilitets„udvidelse” og udfordringen i at opbygge en ny klubkultur hvor der lægges vægt på tryghed og nærhed.

Jeg håber at mit indlæg kan være med til at nuancere debatten. Det sidste råd er at jeg håber på at man ikke lader debatten blive forhastet. Nye tanker skal have lov til at blive bearbejdet før de spirer. Dan Laursen

NB: Tvis KFUMs herreliga tag jer sammen og kæmp med hjertet!!!!!!!!!