...tilbage til månedsoversigten
SEPTEMBER 1999


torsdag 30. september 1999
TILSKUERREKORD PÅ VEST

„Slaget om Vestjylland” slog Tvis’ gamle tilskuerrekord fra oprykningskampen mod Tarup/Pårup i 1991 med 100 tilskuere. 2.100 tilskuere overværede lokalbraget mod Skjern, der efter en yderst spændende kamp hev det længste strå.

Slaget var en jævnbyrdig og intens affære, der blev præget to velfungerende forsvar. Hos Tvis KFUM udmærkede især Michal Rasmussen sig i det kontante 6-0-forsvar, mens den usympatiske Henrik Bergholt var en evig irritation som offensiv kraft i Skjerns 3-2-1-forsvar. Bergholt fik i angrebet også fremtvunget 3 2-minutters udvisninger til Jesper Nøddesbo, der som 1. års senior blev snydt af skjernspillerens svinestreger.

Tvis KFUM viste generelt gode takter, men måtte bøje sig for Skjerns landsholdspiller Claus Møller Jakobsen. Han lavede 2 af sine 10 mål i slutfasen, hvor Michael Bruun holdt Tvis inde i kampen med fantastiske redninger. Desværre magtede bønderne ikke at udligne trods boldbesiddelse i de sidste sekunder.

Nu må vi se frem til revanche til foråret samt hævne nederlaget ved at klaske Team Helsinge onsdag 13. oktober på Idrætscenter Vest. HHH


tirsdag 28. september 1999
GODE ODDS PÅ TVIS

Dansk Tipstjeneste vurderer Skjern som klare favoritter i morgendagens lokalbrag på Idrætscenter Vest. Ud over Tvis-Skjern har Tipstjenesten sat odds på følgende kampe:

1 X 2
27 Kolding - Team Helsinge 1,40 8,40 2,40
28 Tvis - Skjern 2,55 8,55 1,35
29 Vadum - Vrold/Skanderborg 1,30 9,10 2,70
30 Viborg - Virum/Sorgenfri 1,75 7,25 1,85

Det er værd at bemærke, at oddset på uafgjort mellem Tvis og Skjern er sat så lavt som 8,55. Men uafgjort er bestemt heller ikke et dumt bud på udfaldet af kampen. Interessant er det også, at odds på udebanesejre til Team Helsinge over Kolding og til Virum/Sorgenfri over Viborg er henholdsvis 2,40 og 1,85.

Og husk så, at i morgen klokken 19 er absolut sidste chance for at investere sine sparepenge i et bud på de kommende danske mestre. Efter 1. runde er der foretaget nogle småjusteringer i oddsene på DM-titlen. For eksempel er oddset på Tvis som dansk mester faldet med 33% efter premieresejren over Vrold/Skanderborg. Se oddsene her... TKH


søndag 26. september 1999
VROLD - TVIS 22-26 (10-13)

Målscorere Vrold/Skanderborg: Jesper Holm 5, Ciano Holst 3, Jesper Koch 3, Brian Jensen 3, Morten Henriksen 2, Jacob Østerløw Andersen 2, Søren Degn 1, Lars Mogensen 1, Claus Mogensen 1, Kent Ballegaard 1. Målscorere Tvis: Dariusz Wieczorek 6, Lasse Andersen 5, Christian Cederholm 3, Kim Sandal 3, Morten Hansen 3(1), John Mikkelsen 3(1), Kim Laursen 2, Jesper Nøddesbo 1. Desuden Henrik Jepsen, Michael Bruun, Michal Rasmussen og Artur Lipka. Udvisninger: Vrold/Skanderborg 2, Tvis 4. Tilskuere: 210. Kampens bedste Tvis-spiller var Michael Bruun. HHH


søndag 26. september 1999
SOLEN KOMMER NOK IGEN

Solen står op igen i morgen, var konklusionen fra Vrold/Skanderborgs træner Finn Kristensen, efter gårsdagens premierenederlag i HåndboldLigaen for mænd.Oprykkerne fra Tvis KFUM kunne tage hjem fra Skanderborg med en sejr på 26-22.

Og Finn Kristensen bliver nødt til at se fremad, håbe, at solen trænger gennem regnskyerne over Skanderborg og glæde sig over, at der kommer flere dage med muligheder for at rette på fejlene. Uheldigvis for ham har han kun indtil på onsdag, hvor går Vrold/Skanderborg på banen igen ude mod Vadum. Der er nemlig en del ting, som trænger til at blive rettet efter kampen mod Tvis.

Vrold/Skanderborgs spil hang nemlig slet ikke sammen mod oprykkerne, og der skal helt andre takter til for at Vrold får point. – Vi kan ikke lave en revolution inden på onsdag. Men vi må videre og vi skal op i kadence, sagde Finn Kristensen efter kampen mod Tvis.

Og han havde ret. Der var mange punkter, hvor Vrold slet ikke slog til mod Tvis. Forsvaret var godkendt – men heller ikke mere. 26 mål er ikke for meget at lukke ind i HåndboldLigaen, og Tvis havde faktisk flere farlige våben på holdet. Specielt i bagkæden hvor den nyindkøbte polak Dariusz Wieczorek og Lasse Andersen var store trusler.

Men forsvaret havde faktisk stor del af ansvaret for at Tvis før pausen skabte afstand. Gæsterne fik nemlig i en del for mange chancer for at score. De var simpelthen bedre til at samle riposter op end hjemmeholdet.

Tvis gjorde ikke tingene sværere end højst nødvendig, og først da de var i pæn afstand til Vrold blev der plads til ting som lob ind i feltet. Samtidig fungerede et af de normalt farlige Vrold-våben heller ikke. Spillerne var som vanligt indstillet på at spille med mange kontraangreb, men det førte ikke til meget – langt de fleste gange fik Tvis stoppet Vrold-spillerne og først efter cirka 22 minutters spil reducerede Lars Mogensen til 7-10 på kontraangreb. – De havde alle marginalerne på deres side, men det kan vi ikke bruge som undskyldning. De var bedre hele vejen, sagde Finn Kristensen.

– Vores udstråling var ikke god nok. Der var ingen rytme i vores angrebsspil og det var en af grundene til, at vores fløje slet ikke var med i spillet, sagde Finn Kristensen, inden man igen bevægede sig uden for hallen. Og måske som et lille varsel om bedre tider – solen var der igen. Århus Stiftstidende


onsdag 15. september 1999
PREMIERE

Så oprandt premieredagen for bondehold.dk. Med statistikker og tabeller for enhver tænkelig detalje i herrehåndboldligaen kan du altid finde de informationer, du har brug for (og garanteret også nogle du ikke har brug for). Bondehold.dk vil stræbe efter altid at være topaktuel med stillinger og resultater.

På bondehold.dk finder du resultater fra Tvis’ kampe tidligere på sæsonen samt datoer og spillesteder for kommende kampe. Nyhedsdelen, som du læser nu, vil indeholde nyheder klippet fra forskellige nyhedskanaler på Internet, samt orientering om nye tiltag på bondehold.dk.

Allerede nu kan du finde resultater og statistikker fra Tvis KFUMs bedste herreseniorholds puljer fra tidligere sæsoner. Målet er et fuldendt arkiv, med resultater og masser af statistikker fra samtlige sæsoner tilbage til 1981/82. I fanklubbens afsnit vil du snart finde informationer, nyhedsbreve, billeder og meget andet sjovt fra fanklubben.

Det er bondehold.dk’s ambition ALTID at være Danmarks mest aktuelle hjemmeside for håndboldinteresserede, og med tiden blive den mest indholdsrige og spændende håndboldhjemmeside i det ganske kongerige... TKH


onsdag 15. september 1999
TEKNISKE NOTER

Bondehold.dk benytter Javascripts og er designet til Microsoft Internet Explorer 4 / Netscape Navigator 4 eller nyere. Den anbefalede skærmopløsning er 1024 x 768 punkter i 16 bit farver, men skulle også se pæn ud i en opløsning på 640 x 480 punkter i 8 bit farver. TKH


onsdag 15. september 1999
TVIS RYKKER NED

Skal man tro Dansk Tipstjeneste, vil Tvis kun overleve en enkelt sæson i herrehåndboldligaen. Tvis giver indsatsen 60 gange igen, hvis det skulle lykkes dem at blive danske mestre. Nøjes Tvis med at tabe DM-finalen, er tilbagebetalingen 25 gange indsatsen.

Begge dele må dog anses for usandsynlige, men det er unægteligt en overraskelse, at det kraftigt forstærkede Tvis-mandskab er den næststørste favorit til igen at rykke ned i 1. Division. Tvis er kun undergået af Roar Roskilde til odds 80. Dansk Tipstjenestes odds-fordeling bærer præg af, at herrehåndboldligaen er mere jævnbyrdig end nogensinde – uden en klar mesterskabsfavorit.

Tipstjenesten mener, at Virum/Sorgenfri, GOG og Skjern vil udgøre ligaens førerfelt i den kommende sæson. Se oddsene her på bondehold.dk, hvor du løbende kan se ændringer, efterhånden som sæsonen skrider frem. Jeg tør godt satse en 20’er på Tvis i DM-finalen med udsigt til en gevinst på 500 kroner.TKH

onsdag 29. september 1999
TVIS - SKJERN 21-22 (11-10)

Målscorere Tvis: Dariusz Wieczorek 6(2), Kim Laursen 4, John Mikkelsen 3, Lasse Andersen 2, Morten Hansen 2, Artur Lipka 2, Kim Sandal 2. Desuden Jesper Nøddesbo, Michal Rasmussen, Christian Cederholm og Michael Bruun. Målscorere Skjern: Claus Jacobsen 10(2), Aron Kristjannson 4, Henrik Siersbæk Bergholt 4, Claus Hansen 2, Torben Gregersen 1, Henrik Sloth 1. Udvisninger: Tvis 5, Skjern 2. Diskvalifikationer: Tvis 1 (Nøddesbo), Skjern 0. Tilskuere: 2.100. Kampens bedste Tvis-spiller var Michael Bruun (igen!). HHH


onsdag 29. september 1999
ARMENE NED IGEN

Efter weekendens fine debut i håndboldligaen, der resulterede i en flot sejr over Vrold/Skanderborg, er det på tide at Tvisspillerne får armene ned og i stedet trækker i arbejdstøjet. For forude venter de danske mestre fra Skjern Håndbold.

Der er sagt og skrevet meget om „kampen om Vestjylland”, og alt efter hvem man taler med eller hvilken avis man læser, så er meningerne mangfoldige, men ét er sikkert, det bliver sjovt! For når kampen fløjtes op på i aften kl. 19, står der to hold på banen, som er villige til at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, for efter kampen at kunne kalde sig „kongen af Vestjylland”.

Historien viser at kampene mellem Tvis og Skjern altid er tætte, og ofte er det sket, at afgørelsen først er faldet i kampenes sidste sekunder. Mon ikke det også bliver sådan denne gang, hvor holdene matcher hinanden utrolig godt.

Vi kommer nok ikke uden om at Skjern Håndbold er storfavoritter til at løbe af med sejren, de er trods alt danske mestre og har, i modsætning til Tvis, sidste års erfaringer fra håndboldligaen. Endvidere har de et mandskab som tæller flere U- og A-landsholdsspillere, så det er hverken talent eller erfaring Skjernholdet mangler.

Men Skjern Håndbold skal ikke forvente at møde et hold som kaster sig i støvet for deres fødder. Nej, tværtimod. De bør forvente et Tvishold, hvor alle er meldt klar til kamp, og et hold som skal og vil bevise at de er berettiget til igen at spille med i landets bedste række. Og så tæller det også til Tvis’ fordel, at de får et propfyldt Idrætscenter Vest i ryggen. www.haandboldligaen.dk


søndag 26. september 1999
TVIS INDTOG MORTEN BØRUP HALLEN

I premierekampen var både Tvisspillerne og -supporterne tændte, så svedet haglede. På banen kørte Tvis KFUM en sikker sejr hjem efter at have ført stort set hele kampen. Målmand, Michael Bruun og et velfungerende forsvar holdt skansen i den ene ende, mens især de to debutanter Dariusz Wieczorek og Lasse Andersen gav den fuld gas i angrebet.

Kampens smukkeste mål blev lavet af Morten Hansen i første halvleg på et elegant vip fra backpositionen; hvilken æstetisk detalje; håndbold som den fornemste af alle kunstarter... På tilskuerpladserne var det ingen sag for de 50 entusiastiske rødhvide bønder at overdøve et tamt hjemmepublikum, der hurtigt fandt ud af hvem, der svingede taktstokken. Første skridt er taget mod stjernerne...

Næste skridt er på onsdag, hvor slaget om Vestjylland står. 2000 tilskuere, og Skjern blæst ud af Vest med sidevind i håret. Tvissupporter, HUSK at medbringe alt, hvad der kan larme, så vi kan vise hvem, der er Pride of the West. HHH


lørdag 25. september 1999
TVIS ER IKKE SKRÆMMENDE

Mange har sagt det inden sæsonen begynder: Vrold/Skanderborg rykker ud af HåndboldLigaen for mænd. Men for hverken træner, Finn Kristensen, eller spilleren Brian Jensen, bliver overlevelse i rækken et tema, selvom det første mål er at skabe afstand til bunden af rækken.

– Jeg har hørt, at folk uden for truppen tror på os som nedrykkere, og det må de da gerne tro. Jeg er dog overbevist om, at det ikke sker, og på den måde vil det da være godt, hvis vi overrasker, siger Brian Jensen, som er ved at være i fulde omdrejninger efter den lyskenskade, som han fik i slutningen af sidste sæson.

Og træner Finn Kristensen er helt på linie med Brian Jensen. – Vi skal fra start væk fra bunden. 11. og 12. pladsen skal på afstand og derefter vil vi sætte os nye mål, siger Finn Kristensen, som tror på Kolding, GOG, Skjern og Virum som tophold. Blandt de otte resterende hold spår Finn Kristensen sværere ved at bedømme stor jævnbyrdighed.

For andet år i træk lægger Vrold/Skanderborg ud mod en oprykker, og det er ikke Brian Jensens livret. – Vi møder oprykkerne, mens de endnu har masser af gejst. Det ville være bedre at møde dem, når de har været gennem nogle kampe og måske prøvet at tabe med syv til otte mål, siger han.

Tvis er dog ikke det hold, som skræmmer ham mest. – Tvis har været oppe før, og klubben mener selv, at man hører til her. Derfor kommer de nok ikke med helt så meget gejst som et nyt hold i den bedste række, siger Brian Jensen. Alligevel er han meget afdæmpet før den første kamp i den nye sæson. – Vi skal være ydmyge, når vi løber på banen. Vi kan stadig tabe til alle, men vi skal nok komme for fulde hammer, siger Brian Jensen. Århus Stiftstidende


søndag 19. september 1999
SÆSONPREMIEREN

Lørdag den 25. september er dagen, hvor Tvis KFUM endeligt igen skal vise de rødhvide farver i håndboldligaen. Efter en del træningskampe med svingende resultater, er det nu blevet alvor.

Den første modstander er Vrold/Skanderborg, der har mistet landsholdsspilleren Søren Stryger til GOG. Derudover er deres største profil Kenneth Thrane skadet og kommer sandsynligvis ikke med til premieren. Vrold/Skanderborg virker derfor som en overkommelig modstander, der givet vil komme til at kæmpe for at forblive i ligaen.

En sejr over Vrold/Skanderborg skal være den ballast, spillerne tager med sig på banen til lokalbraget mod Skjern onsdag den 29. september. De grønne opkomlinge skal ved denne lejlighed blæses ud af Idrætscenter Vest, og med 2.000 tilskuere i ryggen skal spillerne vise, at Tvis KFUM er the Pride of the West. Det er vigtigt at alle supportere for alvor giver den gas, så medbring alt hvad der kan larme. Vi skal gøre helvede hedt for de danske mestre... HHH


onsdag 15. september 1999
OFFICIEL HJEMMESIDE

Fredag den 10. september havde Tvis KFUM premiere på klubbens officielle hjemmeside Tvis KFUM Håndbold, på adressen www.tvis-kfum.dk. Tvis KFUM Håndbold indeholder en masse spændende oplysninger om klubben: En historiedel, der rækker langt tilbage i tiden. Her finder man en liste over alle tiders kamprekordholdere, både for herre- og damespillere.

Og idéen med en Hall of Fame er aldeles fremragende! Herligt gensyn med Leif Trillingsgård, Ole Friis, Mogens Østerholm, Christian Juelsgaard og Torben Westh for blot at nævne nogle få. Men hvorfor mangler for eksempel Tom Lundager, John Fischer og Jesper Hagner?

Den nye hjemmeside har også en nyhedsdel, der bringer officielle nyheder og meddelelser fra Tvis KFUM. På Tvis KFUM Håndbold finder man detaljerede oplysninger om klubbens mest markante hold. Ganske naturligt er hovedvægten lagt på ligaholdet, hvor man finder en – foreløbig ukomplet – samling af spillerprofiler. Derudover er der en masse praktiske oplysninger til medlemmerne om træningstider, kørsel, aflysninger mv. Under fanklubbens side er kort opridset fanklubbens historie, samt priser på fanklubbens huer og halstørklæder.

Tvis KFUM har lavet en meget ambitiøs hjemmeside, som indeholder mange lækre detaljer for inkarnerede fans – gamle som nye. Især Hall of Fame er et ægte guldkorn. En god idé, der kan arbejdes videre med. Hjemmesidens strukturelle opbygning virker fint og er nem og logisk at finde rundt i – de fleste oplysninger er kun få klik væk.

Grafisk set er den acceptabel, men med en tendens til rigeligt med pynt og effekter, der gør læserne uvenner med deres telefonregning. Under de tre dage denne research spændte over, oplevede jeg alt for ofte, at hjemmesiden ikke svarede eller havde urimeligt lange svartider. Desværre bærer hjemmesiden også præg af, at der ikke er læst tilstrækkelig korrektur på den.

Men det er småting, der som regel følger med en premiere, og sikkert bliver rettet i den nærmeste fremtid.

Foreløbig gives fire stjerner til Tvis KFUM Håndbold.TKH